Νέος τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του ΑΠΟΕΛ ο Ζόλταν Κόβατς

244

Οι γαλαζοκίτρινοι ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Ζόλταν Κόβατς στη θέση του τεχνικού διευθυντή των Ακαδημιών – Το βιογραφικό του Κροάτη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την πρόσληψη του κ. Zoltan Kovác στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή, της Ακαδημίας ΑΠΟΕΛ.
Ο κ. Kovác κατάγεται από την Κροατία, μετακόμισε όμως από πολύ νεαρή ηλικία στο Βέλγιο όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής εκεί. Σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ηλικία των 35 ετών λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού. Ξεκίνησε άμεσα την προπονητική του καριέρα ασχολούμενος με τις νεαρές ηλικίες.
Έχει επιτύχει σημαντικές διακρίσεις ως προπονητής μικρών ηλικιών ενώ αποτέλεσε και τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Βελγίου κάτω των 18 ετών.
Ο Zoltan Kovác λόγω των εξειδικευμένων του γνώσεων χρίστηκε από την Βελγική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ως διδάκτωρ για τα μαθήματα προπονητικής UEFA σε όλους τους ποδοσφαιριστές που ήθελαν να ακολουθήσουν προπονητική καριέρα.
Εργάστηκε στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής όμως επέλεξε κυρίως να αφιερώσει τα περισσότερα χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης.
Το 2012-13 είχε αναλάβει την εκπαίδευση των προπονητών των Εθνικών ομάδων της Ουγγαρίας.  Το 2014 ανέλαβε ως Διευθυντής Ανάπτυξης του Ποδοσφαίρου, της Ρουμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Ο Zoltan Kovác αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντα του ως Τεχνικός Διευθυντής, της Ακαδημίας ΑΠΟΕΛ».