Το Champions League Κωφών με την στήριξη της ΕΠΣΛ

378

Η Λάρισα θα είναι η πόλη που θα διοργανώσει το Τσάμπιονς Λιγκ Κωφών ποδοσφαίρου 2017 με την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Νομού Λάρισας (ΕΠΣΛ) να εκδίδει σήμερα ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί πως θα στηρίξει σε κάθε βαθμό την διοργάνωση αυτή.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ Κωφών θα μετέχει και ο ελληνικός σύλλογος Παναθλητικός Όμιλος Κωφών (ΠΟΚ), 2 φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2014 και 2015). Για τους αγώνες αυτούς ζητήθηκαν τα γήπεδα «Γ. Μητσιμπόνας», Γιάννουλης, Νεάπολης, το ΕΑΚ Λάρισας (Αλκαζάρ) αλλά και το AEL F.C. ARENA, με τον ιδιοκτήτη Κωστή Πηλαδάκη να ανάβει το «πράσινο φως» στο άκουσμα της είδησης αυτής έτσι ώστε να διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης στο κόσμημα της Λάρισας.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 30/4/2017 και θα τελειώσουν στις 6/5/2017 με την συμμετοχή 16 ομάδων ανδρών Κωφών και ίσως 4 ομάδων γυναικών Κωφών, από 7-10 κράτη της Ευρώπης.

Η ΕΠΣΛ θα αναλάβει την επιμόρφωση των Λαρισαίων διαιτητών που θα αναλάβουν τους αγώνες και θα γίνει η σχετική εξήγηση σε αυτούς σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις ποδοσφαίρου.

Παράλληλα σε αυτήν την διοργάνωση θα βρίσκεται αρωγός και ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΛ:

Από τον ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΩΦΩΝ (ΠΟΚ), ομάδα ποδοσφαίρου που εδρεύει στην Αθήνα και η οποία ιδρύθηκε το 1977 και από τότε ανελλιπώς συμμετέχει σε διεθνή τουρνουά αγώνων με την ονομασία Champions League Κωφών, κατακτώντας μάλιστα 2 χρονιές την πρώτη θέση, στάλθηκε προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας, η ακόλουθη επιστολή:

« Αξιότιμοι Κύριοι
Με χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι από τις 30/4/2017 έως και τις 6/5/2017, θα διεξαχθούν στη Λάρισα οι αγώνες Champions League Κωφών (ποδοσφαίρου). Πρόκειται για μια Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, ισάξια των γνωστών αγώνων του Champions League, η οποία διεξάγεται την τελευταία δεκαετία σε διαφορετικές χώρες ανά την Ευρώπη και συγκεντρώνει συμμετοχές από ποδοσφαιρικές ομάδες Κωφών.
Φέτος τη διοργάνωση αναλαμβάνουν η Ελληνική ομάδα Κωφών, ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών (ΠΟΚ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον Δήμο και τους φορείς της πόλης της Λάρισας.

Ο ΠΟΚ ιδρύθηκε το 1997 στην Αθήνα και αποτελεί ένα αθλητικό σωματείο Κωφών – Βαρήκοων, με ενεργό δράση, συνεχή παρουσία και διακρίσεις την τελευταία εικοσαετία σε διοργανώσεις εθνικού, πανευρωπαϊκού και διεθνούς επιπέδου.
Στα πλαίσια των διακρίσεων αυτών η ομάδα ποδοσφαίρου κατέκτησε 2 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στη διοργάνωση του Champions League Κωφών (2014 και 2015), λαμβάνοντας συνάμα την τιμή και την υποχρέωση της διεξαγωγής και διοργάνωσης των αγώνων στη Χώρα μας.

Αναζητώντας πρόσωπα και φορείς που εδρεύουν στην πόλη και επιτελούν σημαντικό έργο σε κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να βρεθείτε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια, ορίζοντας ένα πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Λάρισας, μετέχοντας στην Οργανωτική Επιτροπή του DCL – Larisa 2017. Προσβλέπουμε στη στήριξη που δύνασθε να μας προσφέρετε, ορμώμενοι από τις κοινές συνθήκες που αντιμετωπίζουν όλα τα Αθλητικά Σωματεία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που μας καθιστούν αλληλέγγυους.
Με εκτίμηση – ΚΩΝ. ΓΑΡΓΑΛΗΣ – Πρόεδρος του Π.Ο.Κ».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ζήσης Γρηγορίου, αφού στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. έλαβε γνώση του περιεχομένου της παραπάνω επιστολή και του αιτήματος του Παναθλητικού Ομίλου Κωφών, επικοινώνησε αμέσως με την υπάλληλο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δήμητρα Δαλακούρα και κάλεσε σε συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, προκειμένου να δηλώσει προς αυτά, αφενός την αμέριστη συμπαράσταση της ΕΠΣΛ, στη διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά και αφετέρου να διευκρινιστούν οι τρόποι με τους οποίους η Ένωση της Λάρισας θα έρθει αρωγός στην προσπάθειά τους.

Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, στα γραφεία της Ένωσης προσήλθαν οι κ.κ.Αθανάσιος Ρέντζιος, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ο.Ε., Ελευθέριος Μηνάς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής DCL, Chtistian Geunedal, Τεχνικός Διευθυντής DCL, Mιχάλης Πολέμης, μέλος Επιτροπής Εφέσεων DCL και η κ. Δήμητρα Δαλακούρα, υπάλληλος της Ο.Ε.

Την ΕΠΣΛ, εκτός του προέδρου κ. Ζήση Γρηγορίου, εκπροσώπησε και ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Βασίλης Μητροδήμος, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Λάρισας κ. Στέλιος Νίτσας, με την ιδιότητα του Εκπαιδευτή Διαιτησίας, ο οποίος και θα αναλάβει, σε συνεννόηση με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, την ενημέρωση και καθοδήγηση των Λαρισαίων διαιτητών που θα διευθύνουν όλους τους αγώνες του Champions League Κωφών (εκτός αυτών της Ελληνικής Ομάδας), την ενημέρωση και επιμόρφωση των διαιτητών, πάνω στις ιδιαιτερότητες που έχει ένας τέτοιος αγώνας.

Η συνάντηση των δύο πλευρών υπήρξε εποικοδομητική, από την πλευρά της Ένωσης δόθηκε η διαβεβαίωση της πλήρους στήριξης της προσπάθειας, κάτι που προκάλεσε τις θερμές ευχαριστίες της άλλης πλευράς. Συμφωνήθηκε μια νέα μελλοντική συνάντηση, όταν θα υπάρχει η δυνατότητα κατάρτισης του προγράμματος των αγώνων, αφού οι δηλώσεις συμμετοχής ομάδων άλλων κρατών λήγει στο τέλος του μήνα.

Πληροφοριακά η κ. Δαλακούρα ενημέρωσε τα μέλη της συνάντησης ότι πιθανολογείται η συμμετοχή 16 περίπου ομάδων ανδρών Κωφών και ίσως 4 ομάδων γυναικών Κωφών, από 7 – 10 κράτη. Το προηγούμενο Champions League Κωφών είχε διεξαχθεί στην πόλη Άαρχους της Δανίας.

Επίσης ενημέρωσε ότι ζητήθηκαν από το Δήμο Λαρισαίων τα γήπεδα «Γ. Μητσιμπόνας», Γιάννουλης, Νεάπολης, από το ΕΑΚ Λάρισας το γήπεδο Αλκαζάρ και από τον κ. Κων. Πηλαδάκη το AEL F.C. ARENA (για τον τελικό αγώνα) και από όλους πήραν τη διαβεβαίωση της διάθεσής τους, με την επιφύλαξη του κ. Πηλαδάκη, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, να έχει η ΑΕΛ επίσημο αγώνα».