Κολοβός: «Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στο Βέλγιο»

477

Χαρούμενος που αγωνίζεται στο βελγικό πρωτάθλημα με την Μαλίν εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο sportfm.gr ο Δημήτρης Κολοβός. Τι είπε για τις φιλοδοξίες του και την Εθνική ομάδα.

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο

Τα δύο τελευταία χρόνια, αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές επιλέγουν το βελγικό πρωτάθλημα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Δημήτρης Κολοβός αποφάσισε να γυρίσει σελίδα, μετακομίζοντας στο Βέλγιο για λογαριασμό της Μαλίν, με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

Η επιθυμία του διεθνούς επιθετικού ήταν να πάει σε μία ομάδα που θα αγωνίζεται και θα θεωρείται σημαντικός. Η Μαλίν κάλυπτε απόλυτα τον παίκτη που υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο, με τους Βέλγους να διατηρούν οψιόν αγοράς.

Ήδη, έχει συμπεριληφθεί τρεις φορές στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής στο βελγικό πρωτάθλημα, ενώ έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, σκοράροντας δύο φορές. Ο Δημήτρης Κολοβός μίλησε στο sportfm.gr για την καριέρα του στο Βέλγιο, τους στόχους του με τη Μαλίν και εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα.

Δημήτρη είσαι ικανοποιημένος με την απόδοση σου τους πρώτους μήνες στη Μαλίν;

Στο ξεκίνημα δεν ήμουν 100% έτοιμος. Χρειαζόμουν λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα σε σχέση με το ελληνικό. Στο Βέλγιο πρέπει να έχεις περισσότερα τρεξίματα. Αισθάνομαι υπέροχα και όσο περνάει ο καιρός θα γίνομαι ακόμα καλύτερος. Ταιριάζει στον Έλληνα ποδοσφαιριστή το βελγικό πρωτάθλημα.

Πόσο σημαντικό είναι για σένα το γεγονός ότι βρέθηκες τρεις φορές στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής;

Είναι μία πολύ σημαντική διάκριση για μένα. Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται με τη Μαλίν και κάποια στιγμή να κάνω το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Είναι πολύ καλό να νιώθεις ότι είσαι σημαντικός για την ομάδα σου.

Πλέον, είσαι και ο αγαπημένος παίκτης των φιλάθλων της Μαλίν…

Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή, μου έδειξε την αγάπη του. Στα τελευταία ματς φωνάζουν ρυθμικά το όνομα μου και οι φίλοι της ομάδας κρατούν μουστάκια και με παριστάνουν. Μετά από κάθε ματς, με περιμένουν έξω από το γήπεδο για να βγούμε μία φωτογραφία. Γενικώς, μου συμπεριφέρονται πολύ καλά.

inner

Πιστεύεις ότι έκανες την καλύτερη δυνατή επιλογή το περασμένο καλοκαίρι;

Συζήτησα με τον μάνατζερ μου και αποφασίσαμε να πάω κάπου που θα είμαι σημαντικός. Ήθελα να αποκτήσω ξανά την αυτοπεποίθηση και να πάρω χρόνο συμμετοχής. Τα παιχνίδια σε βελτιώνουν και σε κάνουν καλύτερο. Με 11 ματς πέρυσι στον Ολυμπιακό δεν ήμουν σίγουρος ότι θα τα κατάφερνα σε μία μεγάλη ομάδα. Ουσιαστικά έχασα μια χρονιά. Προτίμησα να πάω κάπου που θα αγωνίζομαι. Βήμα-βήμα για να βρω ξανά τον εαυτό μου.

Τι διαφορές εντοπίζεις στο πρωτάθλημα Βελγίου σε σχέση με το ελληνικό;

Δεν έχει καμία σχέση. Στο Βέλγιο η μπάλα παίζεται πάνω-κάτω. Ο ρυθμός είναι γρήγορος, οι μονομαχίες είναι πολύ δυνατές και τους αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι άκρως ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, καθώς ακόμα και οι μικρότερες ομάδες μπορούν να νικήσουν τους μεγάλους.

Τον βολεύει τον επιθετικό που οι ρυθμοί είναι γρήγοροι;

Πιστεύω πως βολεύει τους επιθετικούς διότι μπαίνουν πολλά γκολ. Ίσως δεν είναι τόσο καλό για τους αμυντικούς. Για παράδειγμα, τις προηγούμενες αγωνιστικές, ήμασταν μπροστά στο σκορ με 2-0 κόντρα την Ζούλτε Βάρεγκεμ, αλλά στο τέλος χάσαμε 3-2. Θέλω να πω ότι τα ματς παίζονται στα ίσια μέχρι το 90’.

Η προσαρμογή σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα σε σχέση με την Super League ήταν δύσκολη;

Είχα έναν τραυματισμό στην προετοιμασία και έμεινα λίγο πίσω. Κάθε καινούργιο είναι δύσκολο. Όταν δουλεύεις, όμως, αργά ή γρήγορα δικαιώνεσαι. Όλοι στην ομάδα μου συμπεριφέρονται εξαιρετικά και χωρίς υπερβολές είμαστε μία οικογένεια.

inner

Θεωρείς ότι σου ταιριάζει το βελγικό πρωτάθλημα;

Πιστεύω πως μου ταιριάζει το πρωτάθλημα του Βελγίου. Νομίζω ότι βοηθάει έναν ποδοσφαιριστή όταν αποφασίζει να φύγει για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Από το βελγικό πρωτάθλημα παίρνουν εύκολα παίκτες, κλαμπ από Ισπανία και Γερμανία. Στην Ελλάδα δεν γίνεται συχνά κάτι ανάλογο. Γενικώς, το πρωτάθλημα μας δεν μετράει, εκτός εάν παίζεις σε μία από τις μεγάλες ομάδες. Έχουμε έρθει αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές στο Βέλγιο. Γίνεται πιο εύκολα το επόμενο βήμα, εάν παίζεις εδώ, ενώ στην Ελλάδα είναι δύσκολο να εξελιχθείς.

Είχες θέσει ως προτεραιότητα το να αγωνιστείς στο εξωτερικό;

Δεν ήθελα να μείνω κάπου αλλού στην Ελλάδα από την στιγμή που δεν θα έπαιζα στον Ολυμπιακό. Ήθελα να φύγω και να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου στο εξωτερικό. Είχα κι άλλες προτάσεις, όμως αποφάσισα να πάω στη Μαλίν, γιατί με έκανε να νιώσω σημαντικός.

Στη Μαλίν είσαι δανεικός με οψιόν αγοράς. Τι σκέφτεσαι να κάνεις στο τέλος της σεζόν;

Στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η Μαλίν. Θέλω να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η χρονιά. Το καλοκαίρι θα μιλήσω με τον μάνατζερ μου και θα αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου. Αυτή την ώρα δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Ανήκω στον Ολυμπιακό, αλλά μου αρέσει που αγωνίζομαι στο εξωτερικό. Θα ήθελα να ζήσω περισσότερες εμπειρίες στην Ευρώπη.

Στον Ολυμπιακό για ποιο λόγο δεν πήρες περισσότερο χρόνο συμμετοχής;

Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο δεν έπαιζα. Στα παιχνίδια που αγωνίστηκα, προσπάθησα να βοηθήσω, αλλά δεν ξέρω, ίσως ήταν θέμα προπονητή. Πιστεύω θα μπορούσα να είχα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ποιοι είναι οι στόχοι της Μαλίν τη φετινή περίοδο;

Στόχος μας είναι η εξάδα για να μπούμε στα play offs. Η έδρα μας είναι δυνατή και θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Πρόκειται για μία ιστορική ομάδα στο Βέλγιο που θέλει να πλασαριστεί ανάμεσα στους μεγάλους.

inner

Προτεραιότητα σου είναι να επιστρέψεις στην Εθνική ομάδα;

Για κάθε παίκτη είναι σημαντικό να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα. Είναι όνειρο να παίζεις για τη φανέλα με το εθνόσημο. Νιώθω έτοιμος να επιστρέψω στην Εθνική. Περιμένω κάποια στιγμή να με καλέσει ο κ. Σκίμπε.

Έχει έρθει ο Μίχαελ Σκίμπε σε κάποιο παιχνίδι στο Βέλγιο να σε παρακολουθήσει ή εάν έχεις μιλήσει μαζί του;

Δεν γνωρίζω εάν έχει βρεθεί στο γήπεδο. Εάν είχε έρθει θα το είχα μάθει. Δεν με έχει πάρει τηλέφωνο, όμως ξέρω ότι ο προπονητής παρακολουθεί όλους τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει να αλλάξει στην Εθνική μετά την κάκιστη πορεία στα προκριματικά του Euro 2016;

Νομίζω πως έχουν αλλάξει τα πράγματα. Σιγά-σιγά γινόμαστε πιο δυνατοί και πιο ομάδα, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η Εθνική έχει πολύ ταλέντο και της αξίζει να βρίσκεται στις μεγάλες διοργανώσεις.

Έχεις επικοινωνία με τους υπόλοιπους Έλληνες παίκτες που βρίσκονται στο Βέλγιο;

Μιλάω με τα περισσότερα παιδιά και αυτό βοηθάει στην προσαρμογή. Είναι πλεονέκτημα για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή το να επιλέγει το Βέλγιο, που έχει γίνει ελληνική παροικία.

Πως περνάς στην καθημερινότητά του στο Βέλγιο όταν δεν έχεις προπονήσεις και παιχνίδια;

Ζω με την κοπέλα μου. Είναι σημαντικό να είσαι σε μία ξένη χώρα με τον άνθρωπο σου. Στον ελεύθερο χρόνο κάνουμε βόλτες, βλέπουμε καινούργια μέρη και πηγαίνουμε για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο.

Πως πιστεύεις βλέπουν οι Βέλγοι τον Έλληνα ποδοσφαιριστή;

Υπάρχει σεβασμός και πιστεύουν στο ταλέντο του. Δεν μου έχουν δείξει ότι θεωρούν τεμπέλη τον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Πηγή: sport-fm.gr