Καψούρης: “Οι Λέοντες Αρμενίου, παράδειγμα προς μίμηση”

785

Καψούρης: «Παιδιά με καλούς χαρακτήρες στις Ακαδημίες για καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Συνέντευξη στον Γιώργο Παναγιωτίδη

Αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και την περασμένη χρονιά αποφάσισε να ιδρύσει την δική του Ακαδημία ποδοσφαίρου στο Αρμένιο της Λάρισας. Στόχος να αξιοποιήσει το ταλέντο των παιδιών της ευρύτερης περιοχής και να τα βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν μέσω του αθλητισμού.

Ο λόγος για τον Βασίλη Καψούρη, ο οποίος το καλοκαίρι του 2015 δημιούργησε την πρότυπη Ακαδημία ποδοσφαίρου «Λέοντες Αρμενίου» και μίλησε στο acadimies.gr για την προσπάθειά του στον τομέα της υποδομής του παιδικού ποδοσφαίρου.

Αρχικά, για τα κίνητρα της απόφασής του μας είπε:

«Στο χωριό Αρμένιο δεν υπήρχε κάτι ανάλογο, δηλαδή μια οργανωμένη ακαδημία για να απορροφήσει τα παιδιά και να τα διδάξει τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι καλό είναι τα παιδιά να παίζουν ελεύθερα στην αλάνα, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο γι αυτά να υπάρχει κάτι οργανωμένο που θα τα βοηθήσει να μάθουν το άθλημα σωστά και μεθοδικά. Επίσης, απώτερη επιθυμία μου είναι να μάθω στα παιδιά τρόπους συμπεριφοράς και να τα βοηθήσω να κοινωνικοποιηθούν. Να μάθουν να ανήκουν σε μια ομάδα και να συνεργάζονται μεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα».

Αναφερόμενος στις συνθήκες που υπήρχαν και ευνόησαν την προσπάθειά του δήλωσε:

«Οι συγκυρίες με βοήθησαν αρκετά σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Αρκετοί γονείς με παρότρυναν να δημιουργήσω την ακαδημία στο Αρμένιο. Κι αυτό, επειδή έβλεπαν ότι τα παιδιά τους «διψούσαν» για ποδόσφαιρο και θεωρούσαν ότι θα ήταν καλή κίνηση για να αγωνίζονται σε μια οργανωμένη Ακαδημία.
Επίσης, υπήρχαν και οι καλές εγκαταστάσεις. Το δημοτικό γήπεδο του χωριού μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση με χόρτο, αποδυτήρια, κλειστό γυμναστήριο και γενικότερα οι γηπεδικές συνθήκες στο Αρμένιο είναι πολύ καλές».

Για τους Λέοντες Αρμενίου Λάρισας ανέφερε τα εξής:

«Η ακαδημία πηγαίνει πολύ καλά και αναπτύσσεται συνεχώς. Πέρσι, αρχίσαμε τις προπονήσεις με μόλις 21 παιδάκια, φέτος έχουμε σχεδόν 30 και τα δύο τμήματα συγκροτήθηκαν με παιδιά ηλικίας από 6 έως και 14 ετών.
Οι ομάδες δεν συμμετέχουν στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λάρισας καθώς δεν είναι έτοιμα για μία τόσο ανταγωνιστική διοργάνωση, αλλά δίνουμε συνεχώς φιλικά παιχνίδια για να έχουν αγωνιστική δραστηριότητα. Στη συνέχεια τα τμήματα θα συγκροτηθούν με γνώμονα τις ηλικίες των παιδιών και όλα θα λειτουργούν καλύτερα».

leontes_armeniou-1

Όσον αφορά στο αν αντιμετώπισε προβλήματα, ξεκαθάρισε:

«Ευτυχώς δεν αντιμετώπισα προβλήματα και δυσκολίες. Η δημοτική αρχή και οι γονείς του χωριού στήριξαν από την πρώτη στιγμή την όλη προσπάθεια και εξακολουθούν να στηρίζουν. Είναι σημαντικό το ότι υπάρχει και το γήπεδο στην περιοχή, καθώς δεν έχουν πολλοί αυτή την πολυτέλεια».

Για το παιδικό ποδόσφαιρο στη Λάρισα γενικότερα υποστήριξε:

«Είναι πολύ καλό το επίπεδο. Βλέπω αρκετές ακαδημίες να έχουν οργανωθεί και να βρίσκονται σε υψηλό στάδιο ανάπτυξης. Βγάζουν ωραία πράγματα τα παιδιά στο γήπεδο. Υπάρχουν και καλοί προπονητές. Γενικότερα στη Λάρισα υπάρχει ταλέντο που μπορεί να αξιοποιηθεί, αν βελτιωθεί παράλληλα και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σχετικά με τις προσδοκίες του για τους Λέοντες, τόνισε:

«Η προοπτική είναι να δουλεύει οργανωμένα η ακαδημία και να μη λείπει τίποτα από τα παιδιά. Να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί κι άλλο και φυσικά να συμμετέχει με τις ομάδες της στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ».

leontes_armeniou-2

Αναφορικά με τις δραματικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επισήμανε γιατί πρέπει να δοθεί βάση στις υποδομές:

«Πρέπει οι αρμόδιοι και οι φορείς που διοικούν το ποδόσφαιρο να κάνουν κάτι για να το βελτιώσουν σε όλους τους τομείς ούτως ώστε οι επόμενες γενιές να βρουν κάτι καλύτερο από αυτό που υπάρχει τώρα στο χώρο. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και μόνο με δουλειά στα τμήματα υποδομής μπορεί να αλλάξει. Γι αυτό ασχολούμαι με την Ακαδημία επειδή υπάρχει αγνότητα. Οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε παιδιά με καλούς χαρακτήρες ώστε η κοινωνία μας να γίνει καλύτερη».

Ευχαριστίες στον ΟΑΣΠΕ

Ο Βασίλης Καψούρης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ΟΑΣΠΕ, και τη Δώρα Ιωακειμίδου για την στήριξη που πρόσφεραν:

“Ευχαριστώ θερμά τη Δώρα Ιωακειμίδου, και κατ’ επέκταση τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας, για τις γνώσεις και τη στήριξη που πρόσφερε στην ωραία αυτή προσπάθεια που κάνουμε στο Αρμένιο. Αξίζει να αναφερθεί πως χωρίς την βοήθειά του ΟΑΣΠΕ δύσκολα θα είχαμε υλοποιήσει το σχεδιασμό μας, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στα παιδιά της περιοχής μας”.