Γκούμας: Θα είναι κρίμα να μην στηριχθούν αυτά τα παιδιά

417

«Θα είναι κρίμα να μην στηριχθούν αυτά τα παιδιά», τόνισε για την Εθνική Νέων που την Τρίτη προκρίθηκε στην Elite Round ο προπονητής της, Γιάννης Γκούμας και ανέφερε επίσης ότι είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που είναι πιθανόν να γίνει ανάμεσα στην Εθνική του 2004 που κατέκτησε το Euro και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι σήμερα το βράδυ θα υπάρξει οριστική εξέλιξη και θα φιξαριστεί το αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το ματς με την Αγγλία που έδωσε την πρόκριση στην Elite round: «Το τελευταίο ματς με αντίπαλο την Αγγλία ήταν περίεργο επειδή περιμέναμε ένα αποτέλεσμα ώστε να περάσουμε ως τρίτοι σίγουρα. Υπήρχε ένας όμιλος με αναπάντεχα αποτελέσματα τα οποία μάθαμε μια ώρα πριν. Ξέραμε ότι είμαστε οι καλύτεροι τρίτοι με ήττα μέχρι δύο γκολ.

Νομίζω ότι είχαμε περισσότερες προσπάθειες και η κατοχή μοιρασμένη στο παιχνίδι. Δεχθήκαμε το πρώτο γκολ με πέναλτι, το 2-0 ήρθε από μια στατική φάση και από εκεί και πέρα μας κυρίευσε το άγχος να μην μείνουμε έξω και μας ενδιέφερε περισσότερο η άμυνα για να μην αποκλειστούμε. Θα ήταν κρίμα να μην περάσουμε, επειδή παίξαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο και στα τρία παιχνίδια».

-τις δυνατότητες της Εθνικής Νέων: «Αυτά τα παιδιά έχουν ποιότητα και είναι καλή φουρνιά. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι κρίμα να μην τα στηρίξουμε και να προτιμάμε παίκτες ξένους αμφιβόλου αξίας. Πρέπει να τους δοθεί περισσότερος χρόνος συμμετοχής.

Είμαστε ομάδα με κεφαλαία γράμματα. Υπάρχει ατομική ποιότητα, αλλά είμαστε δυνατοί και ως σύνολο και παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Πάμε στα παιχνίδια για να παίξουμε και όχι απλά για να διώξουμε την μπάλα με τη μια. Το δυνατό σημείο είναι η αυτοπεποίθηση που δείχνουμε».

-τον στόχο στην επόμενη φάση: «Θα πάμε για την πρόκριση, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε την κλήρωση. Θα παλέψουμε με όποιον και να παίξουμε όμως. Είναι δύσκολο επειδή στην επόμενη φάση θα περάσει μόνο μια ομάδα».

-το αν είναι φετινή ομάδα αποτελείται από την περυσινή Παίδων: «Νομίζω ότι είναι 70% από την Παίδων και προστέθηκαν παιδιά που πιστεύουμε. Η περυσινή φουρνιά ήταν πολύ αξιόλογη. Στο Elite round δεν προκριθήκαμε στις λεπτομέρειες και σε ένα ματς με τους Άγγλους ήρθαμε 1-1 και ο διαιτητής δεν είχε παίξει 50-50. Αυτά τα παιδιά πολλές φορές χάνονται επειδή δεν τα στηρίζουν οι ομάδες και επειδή παίρνουν τα μυαλά τους αέρα και αρκετές φορές συμβαίνει αυτό λόγω των μάνατζερ».

-το αν πρόκειται να γίνει συνάντηση της Εθνικής του 2004 με τον Πρωθυπουργό: «Όλοι είμαστε ενημερωμένοι για το τι γίνεται. Επειδή εγώ έλειπα, θα ξέρω το βράδυ 100%. Ακόμη δεν έχει φιξαριστεί τίποτα, προς το βράδυ θα γίνει».

-την ατάκα του Άγγελου Μπασινά που είπε ότι οι παίκτες του 2004 είναι μακριά από το ποδόσφαιρο: «Μπορεί να εννοούσε κάτι άλλο. Πιθανόν να εννοούσε ότι είμαστε προπονητικά εκτός. Δεν ξέρω τι εννοούσε».