Ποιοι είναι οι προπονητές που βρίσκονται πίσω από τις επιτυχίες της ακαδημίας Φιλοκτήτη Κοντιά

244

Η επιμονή, η δουλειά και η προσήλωση σε υψηλούς στόχους, είναι μερικά από τα «όπλα» που χρειάζονται για να ανεβάσουν μια ποδοσφαιρική ακαδημία από το ακριτικό νησί της Λήμνου σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ελλάδας.

Η ακαδημία ποδοσφαίρου του Φιλοκτήτη Κοντιά ανήκει εδώ και λίγο καιρό στο δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών του ΠΑΟΚ. (Διαβάστε εδώ: Η ακαδημία ποδοσφαίρου του Φιλοκτήτη Κοντιά «έκλεισε» συνεργασία με τον ΠΑΟΚ) Δύο από τους ανθρώπους που έχουν στη φαρέτρα τους αυτές τις αξίες, καθώς και τις γνώσεις και τα απαραίτητα προσόντα, είναι οι προπονητές της ακαδημίας. Τα ονόματα αυτών; Μάκης Καλλιάνης και Μαρία Μπουλέτου.

Ο Μάκης Καλλιάνης γεννήθηκε στην Κομοτηνή, στις 20 Μαρτίου του 1983. Ξεκίνησε να ασχολείται για πρώτη φορά με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, στην ηλικία των 7 ετών, όταν ο θείος του, ποδοσφαιριστής της ομάδας της Σπάρτης, του έκανε δώρο γενεθλίων την επίσημη στολή τερματοφύλακα της εθνικής Δανίας, Peter Schmeichel και μια δερμάτινη μπάλα ποδοσφαίρου Tango.

makis-kallianis

Ο Μάκης Καλλιάνης

Σε ηλικία περίπου 10 ετών θα εγγραφεί στις ακαδημίες του Ορφέα Κομοτηνής και θα παραμείνει εκεί για περίπου 5 χρόνια. Σε όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε την επιθετική αιχμή του δόρατος της ομάδος, με κορυφαία του ποδοσφαιρική στιγμή το 1997 όταν και βγήκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και η ομάδα του κατέλαβε την δεύτερη θέση. Παράλληλα με το ποδόσφαιρο, όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε και με τον κλασσικό αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με τους αγώνες δρόμους ταχύτητας, συμμετέχοντας σε διάφορους διαγωνισμούς, εντός και εκτός Νομού Ροδόπης, σε αγωνίσματα sprint 60, 80 και 100 μέτρων. Το 1998 εγγράφηκε στην ποδοσφαιρική ακαδημία της Α.Ε. Κομοτηνής, όπου και παρέμεινε για δύο περίπου χρόνια και λίγο πριν περάσει στην σχολή των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής μετεγγράφηκε στην ομάδα του Πανθρακικού Κομοτηνής. Κατά την περίοδο της προετοιμασίας της ομάδας και πιο συγκεκριμένα σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας, ένας σοβαρός τραυματισμός τον έφερε εκτός γηπέδων για περίπου 6 μήνες.

Η επάνοδος στα ποδοσφαιρικά γήπεδα δεν ήταν ποτέ η ίδια και έτσι αφοσιώθηκε στα μαθήματα της σχολής των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κατά την διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε για δύο χρονιές υπεύθυνος προπονητής ποδοσφαίρου στην σχολική ποδοσφαιρική ομάδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, οδηγώντας την μία φορά στον τελικό του πρωταθλήματος. Το 2004 ξεκίνησε και πάλι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην ομάδα του Άρη Ιασίου, εκεί όπου από το 2005 μέχρι και το 2007 ήταν παράλληλα προπονητής και παίκτης της ομάδας.

Το 2006 θα αποφοιτήσει από την σχολή των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. με κύρια ειδικότητα στην ποδοσφαίριση.

Το 2014 μετακομίζει στο νησί της Λήμνου και ξεκινάει να εργάζεται ώς προπονητής ακαδημιών στα τμήματα υποδομών της Ηφαιστίας Κοντοπουλίου, εκεί όπου εργάζεται εώς και σήμερα. Την αμέσως επόμενη χρονιά, ξεκινά και την συνεργασία με την συνάδελφό του Μαρία Μπουλέτου, στα τμήματα υποδομών του Φιλοκτήτη Κοντιά, ενώ φέτος ανέλαβε τις προπονήσεις της ομάδας Νέων του Φιλοκτήτη και την θέση του γυμναστή στην αντρική ομάδα του Άρη Μούδρου.

Λοιπά προσόντα: Πτυχίο Μουσικής και Πιάνου, πτυχία υπολογιστών και πληροφορικής ECDLCORE – EXPERT – WEBSTARTER, πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας Lower και Proficiency, διπλώματα αγώνων στίβου και προπονητικής, παρακολούθηση 6μηνου σεμιναρίου στην Αεροβική Γυμναστική, παρακολούθηση 6μηνου σεμιναρίου στις Πρώτες Βοήθειες, Move Agent Λήμνου και υπεύθυνος της δράσης «Εβδομάδα Κίνησης» στην περιοχή της Λήμνου.

Η Μαρία Μπουλέτου γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής στις 26 Μαΐου 1990, ενώ μεγάλωσε και έζησε στον Κοντιά Λήμνου. Η δραστηριότητά της με τον αθλητισμό γενικότερα ήταν πολύ έντονη από νεαρή ηλικία, αλλά δυστυχώς η έλλειψη ακαδημιών στο χωριό της, αλλά και στο νησί γενικότερα εκείνη την περίοδο, δεν την άφησαν να ενασχοληθεί όσο θα ήθελε.

maria-mpouletou

Η Μαρία Μπουλέτου

Ήδη από το Δημοτικό κατακτά σε σχολικούς αγώνες την 3η θέση στη ρίψη (μπαλάκι) δυο συνεχόμενες χρονιές 2001 και 2002, ενώ την τελευταία της χρονιά στο Δημοτικό επιλέγεται από τον γυμναστή αλλά και δάσκαλό της, Καρακεχαγιόγλου Δημήτρη, να στελεχώσει την ποδοσφαιρική ομάδα στο σχολικό πρωτάθλημα, όντας το μοναδικό κορίτσι. Η συνέχεια ανάλογη στο Γυμνάσιο, αλλά και στο Λύκειο, όπου συμμετέχει σε σχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης Νομού Λέσβου καταλαμβάνοντας τη 2η θέση. Το 2006 είναι μέλος της σχολικής ομάδας παραδοσιακών χορών, η οποία κατέλαβε την 1η θέση στο Αιγαίο και πήρε το εισιτήριο για το πανελλήνιο φεστιβάλ. Τον επόμενο χρόνο η ομάδα βρέθηκε στη 2η θέση. Την τελευταία της χρονιά στο Λύκειο καταλαμβάνει την 4η θέση στην επιτραπέζια αντισφαίριση στον Νομό.

Το 2009 επιτυγχάνει στις Πανελλαδικές εξετάσεις και εισάγεται στην πρώτη σχολή προτίμησης της στη Σ.Ε.Φ.Α.Α Κομοτηνής Δ.Π.Θ.

Την χρονιά 2010-2011 την βλέπουμε να αγωνίζεται στη Ροδόπη 87 (γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου), η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, αποκομίζοντας πολλά. Την επόμενη 2011-2012 μεταπηδάει στον ΓΑΣ Κομοτηνής σε πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α2, ένας σοβαρός τραυματισμός στον ώμο, όμως, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στερεί τη συμμετοχή στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος.

Τον Ιανουάριο του 2013 θα αποφοιτήσει από την Ιδιωτική σχολή της Α.F STUDIES μετά από 4 μήνες εκπαίδευσης σε ειδικεύσεις σε GROUP TRAINING και πιο συγκριμένα σε aerobic και step aerobic basic and advanced level. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς αποφοιτά από τη σχολή με κύρια ειδικότητα στους Παραδοσιακούς χορούς.

Επιστρέφει στο νησί της μόνιμα και εργάζεται μέχρι και σήμερα στα τμήματα της Α.Ε.Λ στίβου, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λήμνου Lemnos f.c, στην ακαδημία του Α.Ε.Σ Φιλοκτήτη Κοντιά, ενώ υπήρξε και γυμνάστρια της αντρικής ομάδας. Δημιουργεί τμήματα παραδοσιακών χορών αλλά και ομαδικών προγραμμάτων στο χωριό της. Από το 2015 βρίσκεται στο δυναμικό του Oxyzen gym, αλλά και ως παίκτρια στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου που δημιουργείται στη Μύρινα (L.L.F.C).

Λοιπά προσόντα: Πτυχίο υπολογιστών Infocert, Πτυχίο Αγγλικής γλώσσας MICHIGAN LOWER, πτυχίο ναυαγοσωστικής, Tαυτότητα κριτή στίβου, Certificate BWF Coach Level 1. Πιστοποιήσεις σεμιναρίων-συνεδρίων πρώτων βοηθειών, ποδοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, παραδοσιακών χορών, παραολυμπιακών αθλημάτων, ομαδικών προγραμμάτων.