«Φουλ» για… Super League η Ελπίδα Προσφύγων του Νικοπολίδη!

267

Η οργάνωση Γη σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών Πειραιά και τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά, υπό την αιγίδα της UEFA, εδώ και τρεις εβδομάδες ξεκίνησε τη συγκρότηση της Αθλητικής Ελπίδας Προσφύγων, ενός ερασιτεχνικού, ποδοσφαιρικού σωματείου, στο οποίο αγωνίζονται πρόσφυγες και μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας και σταδιακά στοχεύει να ενταχθεί στις τοπικές και εθνικές κατηγορίες.

Με… οδηγό το «Πειρατικό» του 2004

Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της Ελπίδας Προσφύγων βρίσκεται ο Σύριος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ιωνικού και της Προοδευτικής, Μοχάμεντ Αφάς, και ο Ανδρέας Σαμπάνης ενώ χρέη τεχνικού διευθυντή εκτελεί ο Αντώνης Νικοπολίδης υποσχόμενος να δανείσει τα μυστικά του «Πειρατικού» της Εθνικής του 2004 στο νεοσύστατο club.

Η ομάδα προπονείται στο γήπεδο τους Ατρομήτου Πειραιά και η επιλογής της έδρας μόνο τυχαία δεν είναι καθώς, όπως λένε οι υπεύθυνοι της Ελπίδας, έπρεπε το γήπεδο να είναι προσβάσιμο με τις συγκοινωνίες στις δομές του Ελληνικού, του Σχιστού, του Σκαραμαγκά και του Ελαιώνα όπου φιλοξενούνται οι παίχτες του συλλόγου.

Η προετοιμασία ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες με περισσότερους από 45 αθλητές να περνούν από το «μικροσκόπιο» των προπονητών και 23 από αυτούς να επιλέγονται για το ρόστερ της νεοσύστατης ομάδας. Στην ομάδα αγωνίζονται σήμερα ποδοσφαιριστές απο την Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Ιράκ ενω οι σκάουτερς ξεχώρισαν και πολλά ανήλικα παιδιά για το ταλέντο τους στη «στρογγυλή Θεά» τα οποία μέλλοντικά προβλέπεται να ενταχθούν στις ακαδημίες της ομάδας.

Τα όνειρα των υπευθύνων αλλά και των αθλητών για την Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων δεν φαίνεται να έχουν ταβάνι και ήδη οι διοικούντες εξετάζουν τη συμμετοχή του συλλόγου σε τοπικές κατηγορίες του Πειραιά και εφόσον στην πορεία έλθουν επιτυχίες, γιατί όχι και στις εθνικές κατηγορίες. Εξάλλου, στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν παίχτες που έχουν δοκιμάσει την τύχη τους και σε επαγγελματικό επίπεδο. «Έπαιζα ποδόσφαιρο από τα 15 μου και είχα φτάσει να αγωνιζόμαι μέχρι την εθνική ομάδα Κ-19 της πατρίδας μου», είπε στο newsit.gr ο Φαχίμ Μαχμαντί, πρόσφυγας απο το Αφγανιστάν που παλαιότερα προπονούταν με την ομάδα του Χαϊδαρίου και έχει φιλοδοξία να παίξει ποδόσφαιρο σε ανώτερο, επαγγελματικό επίπεδο.

Ο προπονητής της ομάδας, Μοχάμεντ Αφας, ωστόσο, κρατάει χαμηλά τη μπάλα και επισημαίνει ότι πρώτος στόχος είναι οι πρόσφυγες να χαλαρώσουν και να ξεχαστούν από τις κακουχίες που πέρασαν μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα. «Έχουμε κάποια ταλέντα και μπορούμε να πάμε μπροστά», ανέφερε στο newsit.gr ο Σύριος προπονητής και δηλώνει ικανοποιημένος από το γεγονός ότι αυτά τα ταλαιπωρημένα παιδιά κάνουν άλματα προόδου στην πειθαρχία και στην αυτοεκτίμησή τους μέσα από την προπόνηση.

Την Κυριακή η Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων αγωνίζεται κόντρα στην ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου και οι παίχτες προετοιμάζονται σκληρά ώστε αυτό το ματς να είναι η αφετηρία μιας πορείας που θα φέρει τη δική τους «Άπόδραση των Έντεκα» μέχρι την κορυφή…

Πηγή: newsit.gr