Λιόντος: “Βάρος στην εντοπιότητα ο Λεβαδειακός”

683

Λιόντος: «Γήπεδα με φυσικό χόρτο στα πρωταθλήματα Κ17 και Κ20»

Ο προπονητής των ομάδων Κ20 και Κ17 του Λεβαδειακού, Ηλίας Λιόντος, παραχώρησε συνέντευξη στο acadimies.gr και τοποθετήθηκε για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου της Βοιωτίας που συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Super League.

Αρχικά, ξεκαθάρισε ότι πλέον δε βρίσκεται στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, αλλά είναι προπονητής των Κ20 και Κ17 του Λεβαδειακού.

Επίσης, διευκρίνισε ότι η Κ15 του συλλόγου, η οποία δε συμμετέχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League για οικονομικούς λόγους, συνεργάζεται με την ιδιωτική Ακαδημία ποδοσφαίρου που ο ίδιος λειτουργεί στη Βοιωτία και αγωνίζεται στο παιδικό πρωτάθλημα της τοπικής ΕΠΣ.

Στο αρχικό του σχόλιο για την κατάσταση των ομάδων του, ανέφερε:

«Και οι δύο ομάδες είναι νεοσύστατες. Η Κ17 στο 100% και η Κ20 κατά 80%. Από το περσινό ρόστερ παρέμειναν μόνο τρεις παίκτες, καθώς έχει γίνει πλήρης ανανέωση. Σημαντικό είναι το γεγονός πως μειώθηκε αρκετά ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών και πλέον υπάρχουν περισσότερα παιδιά γεννημένα το 1999, ώστε να έχουν επιπλέον χρόνια για δουλειά και βελτίωση στην ΠΑΕ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο στοιχείο της εντοπιότητας:

«Για τη στελέχωση κυρίως της Κ17, έγιναν επιλογές παικτών από την περιφέρεια Βοιωτίας, ώστε να υπάρχει το στοιχείο της εντοπιότητας. Βέβαια, εκτός από πλεονέκτημα, αυτό αποτελεί και μειονέκτημα, επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα επιλογής ταλέντων από όλη την Ελλάδα, όπως οι μεγαλύτεροι σύλλογοι, που έχουν ωστόσο άλλα οικονομικά δεδομένα».

Μιλώντας για τη φετινή πορεία των ομάδων, τόνισε:

«Θεωρώ ότι έχουμε κάνει καλή προσπάθεια παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Ειδικά η Κ17 που βρίσκεται στην 5η θέση του Νότιου ομίλου της Super League. Αποδίδει καλά κι έχει παιδιά που ξεχωρίζουν με τις δεξιότητές τους. Η Κ20 έχει 4 βαθμούς και είναι στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος Νέων της Super League, όμως μπορεί να τα πάει ακόμη καλύτερα στην πορεία».

Οριοθέτησε και τους στόχους των Ακαδημιών του Λεβαδειακού, επισημαίνοντας:

«Βασικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε να εντάξουμε όσο περισσότερα ταλαντούχα παιδιά της περιοχής γίνεται. Με απώτερο σκοπό βέβαια να ανέβουν στην επαγγελματική ομάδα, ώστε να υπάρχει το στοιχείο της εντοπιότητας, όπως προανέφερα. Φυσικά σκοπός μας είναι να επανδρώσουμε τη μεγάλη ομάδα του Λεβαδειακού. Εφόσον όμως υπάρχουν οι προοπτικές κι οι δυνατότητες για κάποια παιδιά να αγωνιστούν και σε υψηλότερο επίπεδο, ακόμη και στην Εθνική ομάδα εμείς θα είμαστε δίπλα τους».

Ο κ. Λιόντος υποστήριξε ότι στην Κ17 του Λεβαδειακού υπάρχουν ταλέντα που ξεχωρίζουν:

«Θεωρώ ότι στην Κ17 υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών που δύσκολα συναντάμε μαζεμένο σε μια ομάδα. Διακρίνονται 4-5 παίκτες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Δίνουμε επιπλέον προσοχή και ρίχνουμε το βάρος σε αυτούς ώστε μέσω της δουλειάς να πετύχουν τα όνειρά τους. Θα προσπαθήσουμε να τους προωθήσουμε στην πρώτη ομάδα με ημιεπαγγελματικά ή επαγγελματικά συμβόλαια. Προς το παρόν δεν έχει κληθεί κάποιο παιδί σε τμήμα υποδομής της Εθνικής, αλλά πιστεύω ότι θα δουν αυτά τα ταλέντα και θα έρθει η κλήση».

Σχετικά με τις συνθήκες στον Λεβαδειακό σημείωσε:

«Στο κομμάτι αυτό είμαστε αρκετά προνομιούχοι καθώς ο σύλλογος διαθέτει μέσο μετακίνησης για το αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Βοιωτίας, όπου υπάρχουν δύο γήπεδα, ένα με συνθετικό χλοοτάπητα και ένα με φυσικό χόρτο, το οποίο όμως δεν έχει τελειοποιηθεί και μας δυσκολεύει. Βέβαια, σε σύγκριση με άλλες ομάδες της Super Leagu, που μετακινούνται συνεχώς αναζητώντας γηπεδικές εγκαταστάσεις είμαστε τυχεροί, μιας κι έχουμε μία σταθερή βάση για να δουλέψουμε».

Το… παράπονο του Ηλία Λιόντου για τα γήπεδα:

«Θα ήθελα να σταθώ γηπεδικό. Θεωρώ ότι οι όλοι οι σύλλογοι, κυρίως αυτοί της Super League πρέπει να ρίχνουν το βάρος στις Ακαδημίες, όπως και η διοργανώτρια αρχή. Επίσης, τα γήπεδα όπου γίνονται οι αγώνες των πρωταθλημάτων υποδομής της Super League, να είναι με φυσικό χόρτο και όχι πλαστικά. Έχουμε συναντήσει πολύ άσχημα γήπεδα σε αγώνες και είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει σε αυτό το υψηλό επίπεδο όπου αγωνίζεται η ελίτ των τμημάτων υποδομής της χώρας».