Ο Ολυμπιακός δίπλα στις ακαδημίες του στην Κύπρο

338

“Αμμόχωστος, Λάρνακα, Λεμεσός, Λευκωσία, Πάφος. Πέντε πόλεις της Κύπρου που διαθέτουν Σχολές Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς. Το «νησί της Αφροδίτης» είχε και έχει έντονο ερυθρόλευκο χρώμα και στις πέντε πόλεις του περισσότερα από 900 παιδιά μαθαίνουν καθημερινά από τον αγαπημένο τους σύλλογο τα μυστικά του ποδοσφαίρου!

Στο περιθώριο του πρόσφατου αγώνα των ομίλων του Europa League με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία οι Σχολές του Ολυμπιακού στο νησί της Κύπρου «αγκάλιασαν» την αγαπημένη τους ομάδα αλλά πρόσφεραν στην κοινωνία της Κύπρου έχοντας στο πλευρό τους την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο σύλλογος επιτελεί κοινωνικό έργο στην Κύπρο όχι μόνο ενισχύοντας ιδρύματα και συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη αλλά διδάσκοντας τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού στα παιδιά!

Υποδοχή εις διπλούν!

Τα παιδιά των Σχολών του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν την ομάδα κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και να … εξασφαλίσουν δεκάδες αυτόγραφα! Μετά από την εγκατάσταση της ομάδας στη Λευκωσία σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα υποδέχτηκε στο ξενοδοχείο τα παιδιά της Σχολής του Ολυμπιακού στην πρωτεύουσα της Κύπρου και να τα κάνει ευτυχισμένα.

Κοινωνική προσφορά

Το πρωί της Πέμπτης (8/12) αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού αποτελούμενη από τον Διευθυντή του Δικτύου Σχολών κ. Βασίλη Νάνο, τον επικεφαλής των Σχολών Κύπρου κ. Χρίστο Κωνσταντίνο και άλλα μέλη των Σχολών Κύπρου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ΠΑΣΥΚΑΦ (Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων) για να προσφέρουν οικονομική βοήθεια της τάξεως των 3000 ευρώ εκ μέρους του Προέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του συνδέσμου κ. Φιλίππου για τις ανάγκες και τις δράσεις του και δεσμεύτηκαν να είναι συνεχώς στο πλευρό του. Εκτός από την οικονομική βοήθεια ο κ. Νάνος πρόσφερε στο σύνδεσμο μια φανέλα του Ολυμπιακού με τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών ως ενθύμιον της επίσκεψης.

Ο Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ κ. Νικόλας Φιλίππου ευχαρίστησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και την Πρόεδρο της  για την αξιέπαινη αυτή κίνηση: «Θέλουμε ν’ ευχαριστήσουμε τόσο την ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και τον Πρόεδρο της κ. Βαγγέλη Μαρινάκη  αλλά και τις Σχολές του Ολυμπιακού στην Κύπρο γι’ αυτή την εισφορά των 3000 ευρώ προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ η οποία είναι πολύτιμη και η οποία θα βοηθήσει τον σύνδεσμο να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες και προγράμματα σε ασθενείς και σε μέλη των οικογενειών τους που τις έχουν ανάγκη».

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βασίλης Νάνος σημείωσε από την πλευρά του: «Ο Ολυμπιακός είναι δίπλα στις Σχολές του αλλά και σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Με την στήριξη του Προέδρου μας οι Σχολές αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας μας αλλά και την σημασία να συμμετέχουμε όλοι μαζί σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Ο επικεφαλής των Σχολών του Ολυμπιακού στην Κύπρο κ. Χρίστος Κωνσταντίνου μιλώντας για την σημασία της προσφοράς της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ τόνισε: «Γι’ άλλη μια φορά αποδεικνύεται  το κοινωνικό πρόσωπο του Ολυμπιακού Πειραιώς δια μέσου της δωρεάς του Προέδρου μας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Είναι μια προσπάθεια και μια δράση του Ολυμπιακού Πειραιώς με την συνεργασία των Σχολών της Κύπρου. Είναι μια καθιερωμένη δραστηριότητα. Οι Σχολές της Κύπρου κάθε χρόνο επιλέγουν ένα ίδρυμα, έναν σύνδεσμο που είναι ευρέως γνωστός και του οποίου η προσφορά του στην κυπριακή κοινωνία είναι αποδεκτή και ουσιαστική».

Ο Μοντέστο στη Σχολή Λευκωσίας

Λίγες ώρες προ του αγώνος του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ ο Αθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Φρανσουά Μοντέστο επισκέφτηκε μαζί με τον κ. Νάνο τις εγκαταστάσεις της Σχολής μας στη Λευκωσία. Ο κ. Μοντέστο ενημερώθηκε για το έργο και την πρόοδο της Σχολής και έδωσε πολύτιμες συμβουλές σε γονείς και παιδιά.

Στην διάρκεια της επίσκεψης του δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός ήρθε εδώ, στην Κύπρο, για να δώσει ένα ευρωπαϊκό ματς, στο πλαίσιο του Europa League και είμαι χαρούμενος, γιατί παράλληλα μπορούμε να επισκεφτούμε και τις Ακαδημίες μας εδώ. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, αλλά και για τον Ολυμπιακό συνολικά, ότι και εδώ, εκτός Ελλάδας, υπάρχει αγάπη για τον σύλλογο. Πολλοί υποστηρικτές, νεαροί φίλαθλοι της ομάδας μας. Ελπίζουμε πως μία ημέρα, κάποια από αυτά τα παιδιά που βρίσκονται εδώ στις Ακαδημίες, θα ενσωματωθούν με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Το ελπίζουμε πραγματικά, διότι είναι σημαντικό για την ομάδα μας, αλλά και για τη νεολαία εδώ». ​

Ο κ. Μοντέστο υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα και φανέλες ενώ τιμήθηκε και από την Σχολή για την προσφορά του στον Ολυμπιακό. Φυσικά δεν παρέλειψε να… παίξει και ποδόσφαιρο με τα παιδιά της Σχολής.

Δείτε το video που ετοίμασε το Olympiacos TV: