Πάει για προπονητής ο Σαλπιγγίδης

180

Στον Πειραιά παρακολουθεί τα πρώτα μαθήματα προπονητικής ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Εκεί, διεξάγεται το πρώτο στάδιο της σχολής προπονητών της Ένωσης Δυτικής Αττικής υπό την αιγίδα της Ε.Π.Ο, για το δίπλωμα UEFA C. Αυτό είναι το πρώτο από τα τέσσερα στάδια που απαιτούνται για να λάβει κανείς πιστοποίηση γνώσεων προπονητή και να κάτσει στην άκρη του πάγκου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα  δεκαήμερο θεωρίας και πρακτικής, υπό την επίβλεψη του Διευθυντή των σχολών της ΕΠΟ Τέλη Μπατάκη, μέντορα ουσιαστικά όλων των πιστοποιημένων προπονητών την τελευταία δεκαπενταετία στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα είναι οκτάωρο και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σαλπιγγίδης είναι ενθουσιασμένος από την εμπειρία αυτή. Συμμαθητές του «Σάλπι» είναι οι Τάκης Φύσσας, Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Πάρης Ανδράλας. Οι υποψήφιοι προπονητές το καλοκαίρι θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα με το δεύτερο δεκαήμερο, που διεξάγεται στη Ρόδο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κάτοχος του διπλώματος UEFA C μπορεί να εργαστεί σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, που φαίνεται ότι είναι και ο πρώτος στόχος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.