Σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στο αγγλικό ποδόσφαιρο

248

Τρομερές διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στο αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς 98 ομάδες επηρεάζονται από την υπόθεση. Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί 83 άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία την Παρασκευή.

Οι διωκτικές αρχές αναφέρουν, ότι τα πιθανά όρια ηλικίας των θυμάτων κακοποίησης είναι μεταξύ 7 έως 20 έτη και βρίσκονται σε όλες τις κατηγορίες, από την Premier League ως τις ερασιτεχνικές ομάδες.

Οι γραμμές βοήθειας έχουν δεχτεί ήδη 639 κλήσεις με την αστυνομία να ερευνά και περιπτώσεις οι οποίες δεν είναι πρόφατες. Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν, ότι η κάθε καταγγελία εξετάζεται προσεκτικά και ενδελεχώς. «Διεξάγουμε μια εντατική και αποτελεσματική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες που δεχόμαστε, αφήνοντας στην άκρη τα περιττά και διασταυρώνοντας τα πάντα. Δουλεύουμε στενά με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ώτσε να εξασφαλίσουμε την πρόσβασή μας στις πληροφορίες που έχει και να προχωρήσουμε!

Παράλληλα, συνεχίζουμε να παροτρύνουμε οποιονδήποτε που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδική ηλικία να μας το αναφέρει, καλώντας στο νούμερο που έχουμε δώσει στο κοινό προς χρήση, ανεξάρτητα από τη χρονική περίοδο και την εποχή στην οποία βίωσε την κακοποίηση. Θα ακούσουμε και θα αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία.

Όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παρακαλείται να το πει. Όταν τέτοια συμβάντα αναφέρονται, δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να ελέγξει όλες τις παραμέτρους και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά. Ο αριθμός των καταγγελιών καθημερινά μεγαλώνει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερος χρόνος από έναν αστυνομικό να εξετάσει όλες τις υποθέσεις», ήταν τα λόγια των αρχών.