Τα όνειρα υπάρχουν για να γίνονται

372

Ο μικρός Αφγανός δεν ήθελε να αφήσει από την αγκαλιά του τον Λιονέλ Μέσι

Ο Μουρτάζα Αχμάντι συγκλόνισε τον κόσμο πριν από λίγους μήνες, όταν εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο με μια «φανέλα» του Λιονέλ Μέσι, την οποία είχε φτιάξει ο μπαμπάς του από… πλαστική σακούλα! Ο Αφγανός, έξι ετών, ονειρεύονταν να γνωρίσει από κοντά τον Λέο. Και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα!

 

 

Στο φιλικό με την Αλ Αχλί στη Ντόχα του Κατάρ, ο Μουρτάζα γνώρισε τον Λέο, τον αγκάλιασε, τον φίλησε και, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί, δεν ήθελε να… ξεκολλήσει από κοντά του.

 

Ο Μέσι, πρεσβευτής της «Unicef», είχε συγκινηθεί πολύ με την εικόνα της «φανέλας» του και είχε στείλει δύο φανέλες του, μια της Μπάρσα και μια της Αργεντινής, υπογεγραμμένες και αφιερωμένες στον Μουρτάζα.

Η Μπαρτσελόνα και η UNICEF συνεργάστηκαν και ο μικρός Μουρταζά παρέλαβε αυθεντικές φανέλες της “αλμπισελέστε” με το όνομα του Μέσι.

Η όμορφη κίνηση του Λέο… προβλημάτισε την οικογένεια του πιτσιρικά, αφού θεώρησε ότι μπορεί να υπήρχε θέμα για την ασφάλεια του μικρού, κυρίως επειδή η καταγωγή της οικογένειας είναι από αυτές που κυνηγούν οι Ταλιμπάν και τα ακραία στοιχεία στο Αφγανιστάν. Για τον λόγο αυτό, μετακόμισε στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, στο πλαίσιο προγράμματος προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.