Τσιάβος: “Η πόρτα της εθνικής Αλβανίας δεν κλείνει”!

503

Αποκλειστικό

Βροντερό παρών έδωσαν περισσότεροι από 300 νεαροί Αλβανοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συμμετείχαν στα δοκιμαστικά που διοργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 13 ως και τις 15 Δεκεμβρίου, στα γήπεδα ΠΑΟ Ρουφ και Μακεδονικός, αντίστοιχα.

Το τεχνικό τιμ των Ομοσπονδιακών της Εθνικής Αλβανίας συγκρότησαν οι Alessandro Pezzani (K15), Dzemal Mustedanagic (K17), ο Erjon Bogdani (Κ19), ο Alban Bushi (K21), ο Fatos Kademi, καθώς και ο υπεύθυνος της Αλβανικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Βαγγέλης Τσιάβος.

Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί της Αλβανίας, από τις 13 έως και τις 15 Δεκεμβρίου, αξιολόγησαν νεαρούς ποδοσφαιριστές με Αλβανική ή και με διπλή ιθαγένεια, που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες προκειμένου να τους εντάξουν στις U15, U17 και U19 και U21 της Εθνικής Αλβανίας. Τα δοκιμαστικά αφορούν στις ηλικιακές κατηγορίες των γεννημένων τα έτη από 1999 ως και 2003.

Την αυλαία άνοιξαν οι δοκιμές στην Αθήνα και στο γήπεδο του ΠΑΟ Ρουφ, το διήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου για τους παίκτες της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας. Συγκεκριμένα οι γεννηθέντες τα έτη 1999-2000 δοκιμάστηκαν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ενώ την Τετάρτη 14/12 οι γεννηθέντες τα έτη 2001 έως 2003.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, σειρά είχαν τα αλβανόπουλα της Βορείου Ελλάδας τα οποία ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στο αθλητικό κέντρο του Μακεδονικού.

Ο Εριόν Μπογκντάνι μετά τη λήξη των προπονήσεων προεπιλογής, μεταξύ άλλων επεσήμανε στο acadimies.gr: «Ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και τις τρεις μέρες των δοκιμαστικών. Είμαστε σε διαρκή παρακολούθηση των νεαρών ταλέντων κι αυτό δεν τελειώνει ποτέ.
Είναι πάντα ωραίο να βλέπεις νέα παιδιά να θέλουν να παίξουν για τη χώρα τους και να διεκδικούν μια θέση στις εθνικές ομάδες της πατρίδας τους, ανεξάρτητα με το που διαμένουν. Κρατήσαμε τα στοιχεία των παιδιών και σύντομα θα καλέσουμε αυτούς που ξεχώρισαν σε νέα δοκιμαστικά τα οποία θα γίνουν πλέον στην Αλβανία.

Μέχρι σήμερα προπονήσεις προεπιλογής κάναμε σε Ιταλία, Ελβετία και Ελλάδα και ήδη όπως ήταν λογικό κι επόμενο, ξεχώρισαν κάποια παιδιά, Αλλά είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα με μία μόνο προπόνηση. Αλλωστε πάντα κατανοούμε το άγχος στο οποίο βρίσκονται τα παιδιά όταν εμπλέκονται σε τέτοιες δοκιμασίες. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή διεξάγονται αντίστοιχα δοκιμαστικά, και στο μέλλον θα έχουν την ευκαιρία τους τα παιδιά που ενδεχομένως δεν τα καταφέρουν», κατέληξε.

Ο υπεύθυνος της Αλβανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα Βαγγέλης Τσιάβος, μιλώντας στο acadimies.gr ανέφερε:

«Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Αλβανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να καταγράψει τα παιδιά που ζουν εκτός της χώρας τους και αγωνίζονται σε διάφορους αθλητικούς συλλόγους.
Στα δοκιμαστικά αυτά βλέπουμε πόσα πολλά παιδιά αλβανικής καταγωγής ζουν στην Ελλάδα και αγαπούν το ποδόσφαιρο. Η διαδικασία ανεύρεσης ταλέντων επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, κυρίως εκεί όπου υπάρχει έντονο το αλβανικό στοιχείο. Οι αθλητές ζουν μια σημαντική εμπειρία και πάντα έχουν την ευκαιρία τους, καθώς η πόρτα της εθνικής Αλβανίας δεν κλείνει.
Τα παιδιά αποκτούν κίνητρο να προσπαθήσουν περισσότερο για την προσωπική τους βελτίωση!

Καταγράφονται τα παιδιά, τα βλέπουμε στις προπονήσεις και πολλά από αυτά στους αγώνες των ομάδων τους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι πάντως από την προσέλευση των παιδιών στα φετινά δοκιμαστικά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους των αθλητικών κέντρων τόσο του ΠΑΟ Ρουφ όσο και του Μακεδονικού για τη φιλοξενία αλλά και τις ομάδες των ποδοσφαιριστών που έδωσαν την άδεια να συμμετέχουν. Παράλληλα ευχαριστούμε τη Δώρα Ιωακειμίδου, πρόεδρο του ΟΑΣΠΕ για την χορηγία επικοινωνίας που μας πρόσφερε.
Η διαδικασία προεπιλογής συνεχίζεται και είμαστε όλοι σίγουροι πως σύντομα τα αναπτυξιακά τμήματα της Αλβανίας θα πλαισιωθούν από ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, που ζουν εκτός συνόρων», κατέληξε ο Βαγγέλης Τσιάβος.


Συνεντεύξεις δόθηκαν στον Κλοντιάν Κοκονόζι
Αποκλειστικά για το acadimies.gr