Εθνική Νέων: Τατζικιστάν-Ελλάδα 1-0

257

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εχσόνι στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης αποδείχθηκε αρκετή για να γνωρίσει την ήττα (0-1) η Εθνική Νέων από το Τατζικιστάν στην πρεμιέρα της στο 29ο τουρνουά «Βαλεντίν Γκρανάτκιν», που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάνης Γκούμας τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ότι «ήταν μόλις το πρώτο επίσημο παιχνίδι και η ομάδα είναι νέα. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήμαστε καλύτεροι. Σημειώσαμε δυο κλασικές ευκαιρίες χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουμε να βάλουμε γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε το γκολ (55′) από μία στατική φάση. Μετά το γκολ δεν είχαμε το καθαρό μυαλό προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις διαφορετικές συνθήκες του παιχνιδιού. Είναι το πρώτο παιχνίδι, δεν απογοητευόμαστε. Είμαι πεπεισμένος ότι παιχνίδι με παιχνίδι, όχι μόνο στο συγκεκριμένο τουρνουά αλλά και σε επόμενα φιλικά, η ομάδα θα βρει τους ρυθμούς της και θα γίνεται καλύτερη».

Συνθέσεις:

Τατζικιστάν: Αζίζοφ- Νουρμάτοφ, Χανόνοφ, Μαλίεφ, Σάιντοφ (90′ Αζίμοφ), Σαπίροφ (86′ Σαφάροφ), Εχσόνι, Γιόντγκοροφ, Φουζάιλοφ, Μπομπόεφ (78′ Σαμίεφ), Χαμορκούλοφ.

Ελλάδα: Βουτσέλας- Πετράκης, Μανωλάκης, Δημητρίου (9′ Μπούσης), Παπαδογιωργάκης, Αποστολάκης (72′ Δημήτρουλας), Νούκαρης (61′ Τσίγκος), Χατζηδήμπας, Τζοβάρας (83′ Αναστόπουλος), Καμπέτσης, Κωστανάσιος (72′ Νταλακούρας).