Συνέδριο για τη “Διπλή Καριέρα” των αθλητών

450

 Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας προσκαλούν στο Συνέδριο για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Διπλή Καριέρα: Κατευθυντήριες  γραμμές  της  Ευρωπαϊκής Ένωσης  για τη Διπλή Σταδιοδρομία των Αθλητών (DC4AC)», που θα γίνει τον Ιούνιο του 2017 στην Αθήνα.

Στόχος του έργου είναι να εξασφαλιστεί η επανένταξη των επαγγελματιών αθλητών στην αγορά εργασίας μετά το τέλος της αθλητικής τους σταδιοδρομίας.

Στο συνέδριο θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την έννοια της διπλής σταδιοδρομίας των αθλητών προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους ενδιαφερόμενους να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για τη διπλή σταδιοδρομία, συμπεριλαμβανομένης μιας κατάλληλης πολιτικής, νομικού και δημοσιονομικού πλαισίου.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός συνόλου ελάχιστων απαιτήσεων ποιότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα αυτό, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για εθνικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις διπλής σταδιοδρομίας παρέχοντας διαφάνεια και εγγυήσεις για την ασφάλεια, την ποιότητα και την προστασία των αθλητών συμπεριλαμβανομένων των αθλητών του εξωτερικού.

Θα δοθούν, επίσης, εθνικές κατευθυντήριες γραμμές για τη διπλή σταδιοδρομία των αθλητών καθώς θα παρουσιαστούν ειδικές ρυθμίσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο Συνέδριο μπορούν να συμμετάσχουν αθλητικοί φορείς, όμιλοι, αθλητές, καθηγητές αθλητισμού, επιτροπές αθλητισμού καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2109400033 info@eurolocaldevelopment.org

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ