Μπέντο: “Αν δεν πάρουν ευκαιρίες οι μικροί ποτέ δεν θα μάθεις την αξία τους”

262

Ο Πάουλο Μπέντο υποστήριξε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να δίνει ευκαιρίες στους παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία, έστω κι αν είναι δύσκολο να γίνει αυτό σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, όπου προέχει πάντα το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν βρήκε χρυσό στην Ακαδημία ή αν αυτή είναι η τακτική του, απάντησε:

“Δεν πιστεύω ότι έχει βρεθεί χρυσός στην Ακαδημία, απλά πιστεύω ότι πρέπει να ψάχνεις και να βρίσκεις τι υπάρχει. Αν δεν μπορέσουν τα παιδιά της Ακαδημίας να πάρουν ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής, ποτέ δεν θα μάθεις την αξία τους.

Είμαι αποφασισμένος να δίνω ευκαιρίες στα παιδιά αυτά γιατί μόνο έτσι μπορούν να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Είναι κάτι πάρα πολύ καλό αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο οποίο υπάρχουν πολλά ταλέντα και παιδιά με πολλές δυνατότητες και πρέπει να τους δίνεις ευκαιρίες.

Είναι δύσκολο να γίνει αυτό σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και γενικότερα σ’ ένα πρωτάθλημα τέτοιο, γιατί αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο είναι το αποτέλεσμα. Σημασία όμως έχει και πώς θα έρθει αυτό το αποτέλεσμα.

Είμαι αποφασισμένος μαζί με τους συνεργάτες μου να δουλέψουμε γι’ αυτό και να εκμεταλλευτούμε αυτό το χρυσό που μπορεί να υπάρχει.

Σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβαίνει παντού, όμως είναι πολύ καλό να συμβεί αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό και είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά έχουν μέλλον μπροστά τους, αρχικά στον Ολυμπιακό, αλλά και στο ποδόσφαιρο”.