Παναιτωλικός: Νέες κλήσεις στην Εθνική Νέων

433

Πέραν των Μύγα, Βασιλούδη και Χαντάκια, δύο ακόμα ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες του Παναιτωλικού κλήθηκαν  να πλαισιώσουν το συγκρότημα της Εθνικής, ο Δημήτρης Νταλακούρας και ο Γιώργος Μανωλάκης. Οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους αγώνες του  29ου τουρνουά «Βαλεντίν Γκρανάτκιν», στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Το πόσο καλή δουλεία γίνεται στις υποδομές του Παναιτωλικού δεν χωράει αμφιβολία. Βέβαια, η διαδρομή δεν τελειώνει με την κλήση σε μια Εθνική ομάδα μικρών ηλικιών. Ο Γιάννης Γκούμας αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθούν ευκαιρίες στα παιδιά αυτά ώστε να στελεχώσουν τις ομάδες Ανδρών.

Σε χώρες που παράγουν συνεχώς ποδοσφαιριστές αυτό ακριβώς κάνουν. Ρίχνουν στα «βαθιά», δίνοντας ευκαιρίες και παραστάσεις, σε ποδοσφαιριστές 17 και 18 ετών. ακόμα και πιο νεαρούς. Είναι φυσιολογικό να μην ξεχωρίζουν όλοι, μα παίρνουν στο έπακρο τις ευκαιρίες τους όσοι έχουν τις προϋποθέσεις να φτάσουν πολύ ψηλά και δε χάνουν τα πιο δημιουργικά χρόνια τους με απραξία, ή υποτονικές παραστάσεις.

Όταν ρωτήθηκε ο Γιάννης Γκούμας για το επίπεδο που βρίσκονται οι δύο ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού, είπε: «Εμείς παρακολουθούμε όλα τα παιδιά, απ’ όλη τη χώρα.  Οι δύο παίκτες του Παναιτωλικού βρίσκονται σε καλό επίπεδο γι’ αυτό τους καλέσαμε. Πήγαν πάρα πολύ καλά κι απ’ τους ίδιους εξαρτάται το μέλλον τους, δηλαδή πόσο θα δουλεύουν, πόσο θέλουν να φτάσουν ψηλά. Έχουν όλα τα προσόντα. Πρέπει να μη επαναπαύονται σ’ αυτό, όμως, να είναι συνεπείς ώστε να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα κι ακόμα πιο ψηλά γενικότερα».

Η συνολική αποτίμησή του για το Εθνικό συγκρότημα: «Υπάρχουν πολλά ταλέντα κι αρκετά παιδιά παίρνουν συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, όπως στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό και στον Ατρόμητο. Αυτό μας χαροποιεί και μας ικανοποιεί. Στόχος πρέπει να είναι  να παίζουν στην πρώτη ομάδα  πολλά παιδιά απ’ την Εθνική Νέων και στη συνέχεια να βρεθούν στην Ανδρών. Έχουν ταλέντο, να τα πιστέψουμε και να αξιοποιήσουμε τα Ελληνόπουλα».