Ο Νίκος Βλάχος στο σεμινάριο “Βελτίωσης της αθλητική απόδοσης” στην Αθήνα

333

PPTsPeak Performance Training System  To σύστημα προπόνησης που επιλέγουν οι Πρωταθλητές

Ο Εργοφυσιολόγος- Αθλητικός Διατροφολόγος, Αθανάσιος Δουληγέρης ιδρυτής του Εργομετρικού Κέντρου Διατροφής & Άσκησης Peak Performanceκαι της εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής  για αθλητέςBiomax Performance Nutritionμαζί με την επιστημονική ομάδα του κέντρου Peak Performanceδιοργανώνουν ένα διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Προπονητικού Σχεδιασμού Βελτίωσης της Αθλητική Απόδοσης στην Αθήνα, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες μέθοδοι αξιολόγησης, προπονητικής και αποκατάστασης που εφαρμόζει η επιστημονική ομάδα του κέντρου “Peak Performance” στους αθλητές, ώστε να βελτιώσουν την απόδοσης τους  και να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο τραυματισμού.

Στο σεμινάριο συμμετέχει ο επιστημονικός συνεργάτης του Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΑΣΠΕ), Νίκος Βλάχος.

Ο Νικόλαος Βλάχος, είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης JOHANN WOLFGANG GOETHE και έχει αποφοιτήσει  από το τμήμα Αθλητιατρικής.
Στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα «Magister Artium» (Μ.Α.). Από τον Ιανουάριο 2000 έως Απρίλιο 2006 εργάστηκε στο Κέντρο Εξωνοσοκομειακής Αποκατάστασης SPOREG, στους τομείς της  Ιατρικής Θεραπευτικής Άσκησης και Προπόνησης, της Πρόληψης και της Διαγνωστικής Λειτουργίας και Απόδοσης. Από τον Nοέμβριο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2007, εργάστηκε στο Ινστιτούτο Υγείας και θεραπευτικής  άσκησης για Αποκατάσταση και Πρόληψη, Reha Main Tain. Παρακολούθησε ασθενείς με ορθοπεδικές/τραυματολογικές και καρδιολογικές ενδείξεις και Ιατρική θεραπευτική άσκηση. Μεταξύ άλλων εργάστηκε στον τομέα  της «Ιατρικής Φυσικής  Κατάστασης», σε «Αναλύσεις σωματικής ικανότητας» και βιοκινητικές μετρήσεις και εκτιμήσεις. Πολύ σημαντική στιγμή στη καριέρα του αποτέλεσε η θητεία του (2002-2007) ως ελεύθερος επιστημονικός συνεργάτης στην Ποδοσφαιρική Σχολή και στην Ποδοσφαιρική Ακαδημία της Eintracht Frankfurt 1 στη Bundesliga.

Δείτε τις θεματικές ενότητες του σεμιναρίου

Θεματικές Ενότητες:

 • Εισαγωγή και Ανάλυση PPTs / Peak Performance Training System
 • Μέθοδοι Εργομετρικής και Μεταβολικής Αξιολόγησης
 • Functional Movement Screen / Τι Είναι, Χρήση, Πρόληψη, Αποτελέσματα
 • Τεχνικές Προθέρμανσης Debate: old school vs. new school
 • Σχεδιασμός Προπόνησης Βελτίωσης Ταχύτητας, Ευκινησίας, Εκρηκτικότητας
 • Πλειομετρική Προπόνηση / Πότε, Που, Πως
 • Σχεδιασμός Προπόνησης Μεγιστοποίησης Μυϊκής Δύναμης και Ισχύος
 • Σχεδιασμός Προπόνησης Βελτίωσης Αερόβιας Ικανότητας
 • Σχεδιασμός Προπονητικού Προγράμματος Βελτίωσης Αθλητικής Απόδοσης ανά εβδομαδιαίο, μηνιαίο, ετήσιο κύκλο και ανά Αγωνιστική Περίοδο
 • Πρόληψη, Αξιολόγηση, Αποκατάσταση και Επανένταξη μετά από Τραυματισμό
 • Ο ρόλος της Διατροφής, Εργογόνων βοηθημάτων και Αναβολικών Ουσιών στη Βελτίωση της Αθλητικής Απόδοσης

Επίσης στο σεμινάριο συμμετέχουν οι επιστήμονες:

Αντώνης Σταυρόπουλος – Καλίνογλου, Λέκτορας στο  τμήμα Φυσιολογίας της Άσκησης, του Πανεπιστημίου Leeds Beckett της Αγγλίας, με έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον στη σχέση μεταξύ άσκησης και  φλεγμονής σε υγιή  άτομα αλλά και με  παθήσεις.

Ο Μανόλης Μυριοκεφαλιτάκης, Χειρουργός- Ορθοπαιδικός απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου  Πανεπιστήμιου στη Θεσσαλονίκη. Με μεταπτυχιακές σπουδές στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Ο Γιώργος Τουλιάτος, Ιατρός Βιοπαθολόγος & Συγγραφέας, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Από το 2007  ειδικεύτηκε στη Βιοπαθολογία και από το 2014 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα.

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα 2105775087 – 6945361262 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@peakperformance.gr

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Το σεμινάριο θα περιέχει θεωρία και πράξη και οι συμμετέχοντες μπορείτε με ασφάλεια να έχετε ενεργό ρόλο στην πράξη

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν:

 • Σημειωματάριο και στυλό
 • Βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή
 • Βεβαίωση Παρακολούθησης
 • Το γεύμα στο διάλειμμα είναι δωρεάν