Ολυμπιακός: Τα εργομετρικά της Ακαδημίας

324

Μετά από την συμπλήρωση ενός μήνα προετοιμασίας έφτασε η ώρα για τον εργομετρικό έλεγχο στους ποδοσφαιριστές της νέας ομάδας της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές από τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός “Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό” είχαν την ευκαιρία, αντί για την καθιερωμένη προπόνηση στο Ρέντη, να πραγματοποιήσουν εργομετρικές μετρήσεις, στις οποίες τα πήγαν και περίφημα.

Με την βοήθεια των προπονητών τους, του Φώτη Δρούγκα και της Έλενας Πατσούρα, έγιναν οι εργομετρικές μετρήσεις από την “Life Ergo” και όλα τα παιδιά πήραν τον πλήρη ατομικό τους φάκελο με τα αποτελέσματα των μετρήσεων και οδηγίες από τους ειδικούς.

Τα μέλη της ομάδας  ενθουσιάστηκαν με τα εργομετρικά τα οποία δεν ήθελαν να ολοκληρώσουν. Η ομάδα μετά από 4 εβδομάδες προετοιμασίας ξεκινάει πιο δυνατές προπονήσεις και σύντομα θα είναι έτοιμη για να δώσει και τον πρώτο της φιλικό αγώνα μ’ άλλο τμήμα της Ακαδημίας.

Ο προπονητής της Ακαδημίας,  Φώτης Δρούγκας μιλώντας στο Olympiacos TV για την διαδικασία των εργομετρικών αλλά και για την πορεία των προπονήσεων υποστήριξε: “Είμαστε στην 4η εβδομάδα των προπονήσεων της νέας ομάδας του προγράμματος του Ολυμπιακού “Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε εργομετρικές εξετάσεις δηλαδή να μετρήσουμε τη δύναμη, την ταχύτητα, την ευκινησία και την αντοχή με σκοπό να προγραμματίσουμε και να σχεδιάσουμε τις επόμενες προπονήσεις μας, Σκοπός αυτών των εξετάσεων είναι να καταφέρει η ομάδα, όσο δυνατό σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, να ξεκινήσει τους φιλικούς αγώνες με τις άλλες Ακαδημίες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την διάθεση των παιδιών και δείχνουν ενθουσιασμένα. Η μοναδική ευκαιρία που δίνει ο Ολυμπιακός σ’ αυτή την ξεχωριστή ομάδα αθλητών από τα δυο ειδικά σχολεία είναι κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα και θα δώσει την δυνατότητα σ’ αυτά τα παιδιά μέσα από το ποδόσφαιρο να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο”.

Δείτε το βίντεο: