Παρελθόν ο Ελευθεριάδης από την Ακαδημία του Ολυμπιακού

173

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί το τέλος της συνεργασίας με τον Θόδωρο Ελευθεριάδη εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής (10/2) η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στις 2 Ιουλίου του 2014 οι Πειραιώτες είχαν προσλάβει τον Θόδωρο Ελευθεριάδη ως τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας, σε μια συνεργασία που αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική και συνδυάστηκε με πολλές επιτυχίες των τμημάτων υποδομής, με τον κ. Ελευθεριάδη να έχει και αυτός το δικό του μερίδιο στην προώθηση παικτών όπως οι Ρέτσος, Νικολάου, Μανθάτης και Ανδρούτσος στην πρώτη ομάδα.

Πριν τον Ολυμπιακό, ο Θόδωρος Ελευθεριάδης (απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος διπλώματος UEFA Pro της ΕΠΟ) διετέλεσε Διευθυντής Τεχνικών Λειτουργιών ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη στον Οργανισμό «ΑΘΗΝΑ 2004», εργάστηκε σε αθλητικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης ως καθηγητής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και ήταν υπεύθυνος σε μια σειρά ειδικών εκδόσεων (έντυπων και οπτικοακουστικών) για θέματα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ακαδημίες Δήμων και ερασιτεχνικούς συλλόγους ποδοσφαίρου (1994-2000). Ήταν από τους βασικούς συντελεστές του καμπ ακαδημιών ποδοσφαίρου του Άγιαξ στην Ελλάδα. Εργάστηκε στην ΠΑΕ Ηρακλής στις ακαδημίες (2000-2005) και στην επαγγελματική ομάδα ως γυμναστής (2005-2007). Την περίοδο 2007-2010 εργάστηκε ως Υπεύθυνος Ακαδημιών στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προπονώντας και την Κ-20 για δύο χρόνια.

Στις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου εργάστηκε ως συνεργάτης του Γιώργου Γεωργιάδη στην Εθνική Ελπίδων από το Νοέμβριο του 2011 και συνέχισε ως συνεργάτης του Κώστα Τσάνα στην ίδια ομάδα. Ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, στην οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 2η θέση. Παράλληλα, υπήρξε για 2 χρονιές (2012-2014) προπονητής της νεοσύστατης Κ-15.

Η ανακοίνωση της πειραϊκής ΠΑΕ:

“Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την κοινή συναινέση λύση της συνεργασίας της με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας κ. Θόδωρο Ελευθεριάδη”.