Βασίλης Γεωργόπουλος: “Είμαστε αισιόδοξοι και δυνατοί”

377

Στην Πορτογαλία θα μεταβεί την Πέμπτη 9 Μαρτίου η Εθνική Παίδων, για τη συμμετοχή της στη φάση Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017.

Η “γαλανόλευκη” θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Πορτογαλία στις 10/3 (τερμάτισε 2η στον 10ο όμιλο της πρώτης φάσης), την Ισπανία στις 12/3 (1η στον 9ο όμιλο) και την Πολωνία στις 15/3 (2η στον 12ο όμιλο). H ελληνική ομάδα είχε καταλάβει την 2η θέση του 2ου ομίλου με αντιπάλους το Καζαχστάν (1-0), την Ανδόρα (3-0) και το ΕΪΡΕ (0-1).

Από την φάση Elite, στα τελικά του EURO U-17, που θα φιλοξενηθούν 3-19 Μαΐου στην Κροατία, θα προκριθούν οι επικεφαλής των 8 προκριματικών ομίλων και επτά ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση (εξαιρείται ο 2ος με τη χειρότερη αγωνιστική επίδοση εναντίον της 1ης και της 3ης ομάδας του ομίλου του).

Επ’ ευκαιρία της συμμετοχής της Εθνικής Παίδων στο Tουρνουά της Πορτογαλίας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Γεωργόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στο epo.gr:

-Σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η ομάδα μας;
“Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας. Είμαστε έτοιμοι, παρά τις ελλείψεις που είχαμε λόγω τραυματισμών την τελευταία στιγμή. Όλα αυτά τα χρόνια, δουλεύουμε με διευρυμένο γκρουπ ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε σε τέτοιες περιπτώσεις να έχουμε ανοιχτό πεδίο επιλογών”.

-Ποια είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα μας με βάση τις τελευταίες εμφανίσεις της σε φιλικούς αγώνες προετοιμασίας;
“Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, δηλαδή να προκριθούμε για την πατρίδα μας. Μπορεί να αντιμετωπίζουμε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες όπως είναι η Πορτογαλία και η Ισπανία, καθώς και τη διαρκώς αναπτυσσόμενη Πολωνία, αλλά κι εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε την πρόκριση. Είμαστε αισιόδοξοι και δυνατοί”.

-Από τον έλεγχο που έχετε στους αντιπάλους μας, πού έχετε εστιάσει;
“Έχουμε παρακολουθήσει αγώνες όλων των αντιπάλων μας, αλλά έχουμε εστιάσει στην Πορτογαλία, εναντίον της οποίας θα δώσουμε το πρώτο παιχνίδι μας. Την Ισπανία και την Πολωνία, με τις οποίες θα παίξουμε στη συνέχεια, θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε εκ νέου και επί τόπου. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε δώσει προτεραιότητα στην ανάλυση της Πορτογαλίας, που έχει καλή συνοχή και εξαιρετικούς επιθετικούς παίκτες”.

-Η ελληνική ομάδα ποια πλεονεκτήματα παρουσιάζει;
“Έχουμε μια πολύ καλή γενιά παικτών και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα αυτά τα παιδιά θα εμφανιστούν στο προσκήνιο του εγχώριου ποδοσφαίρου. Η ομάδα μας βασίζεται στην καλή αμυντική λειτουργία, στη συνοχή των γραμμών και στο επιθετικό μας κομμάτι στη γρήγορη μετάβαση με την εκδήλωση αντεπιθέσεων”.