Ο ΠΑΟΚ δίπλα στους πρόσφυγες (pics&vids)

154

Ο ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ – IOM) επισκέφτηκε τη Δομή Προσφύγων στον Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς και παρείχε είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει σχετικά η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ:

“O ΠΑΟΚ και το PAOK Action δεν σταματούν τη δράση τους και βρέθηκαν για ακόμη μία φορά δίπλα στους ανθρώπους που έζησαν πραγματικές μάχες, πολέμους κι αναγκάστηκαν με τις οικογένειές τους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους φτάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στην αναζήτηση ενός καλύτερο αύριο.

Ο ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ – IOM) την Τρίτη 07 Μαρτίου πραγματοποίησε επίσκεψη στην Δομή Προσφύγων στον Σ.Σ. Μουριών Κιλκίς και παρείχε είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, οι άνθρωποι του Δικεφάλου μοίρασαν πολλά δώρα ΠΑΟΚ σε μικρούς και μεγάλους και φυσικά… πολλά χαμόγελα! Οι εικόνες είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν την χαρά που ένιωσαν οι συνάνθρωποί μας που είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν έστω και λίγο από τα προβλήματά τους παίζοντας ποδόσφαιρο υπό την… εποπτεία των παλαιμάχων του ΠΑΟΚ Κυριάκου Αλεξανδρίδη, Στέφανου Μπορμπόκη και Γιάννη Χατζηαντωνίου.

Ο Στρατηγικός Σύμβουλος του PAOK Action κ. Αναστάσιος Οσιπίδης δήλωσε: «Η χαρά και συγκίνηση των μικρών παιδιών που έζησαν την φρίκη του πολέμου και τώρα αναζητούν το μέλλον σε ένα πιο σταθερό περιβάλλον είναι ο απόλυτος oδηγός για την οικογένεια του ΠΑΟΚ ,σε μια προσπάθεια που δεν σταματά! Τα συναισθήματα δυναμώνουν και η λάμψη στο βλέμμα των παιδιών ισχυροποιεί την εντολή του προέδρου μας, να είμαστε έτοιμοι και ενεργοί σε κάθε κάλεσμα της πονεμένης προσφυγιάς. Από τους πρόσφυγες με τους πρόσφυγες για τους πρόσφυγες! ΠΑΟΚ δύναμη ευθύνης, μνήμης, ιστορικής συνέχειας και προοπτικής».

Δεν πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για την βοήθειά μας, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να μην ξεχνάμε ποτέ την «προσφυγική» μας ιστορία.

«Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του, εκτός αν πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία τρέχεις προς τα σύνορα μόνο όταν βλέπεις ολόκληρη την πόλη να τρέχει κι εκείνη οι γείτονές σου τρέχουν πιο γρήγορα από σένα»

Ουαρσάν Σάιρ | Ποιήτρια (Κένυα)”

Δείτε το βίντεο του PAOK TV και τις εικόνες του φακού του paokfc.gr με όλα όσα έγιναν στις Μουριές: