Οι Ακαδημίες της ΑΕΚ έπαιξαν με την Εθνική Προσφύγων

235

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε το απόγευμα στα Σπάτα το ξεχωριστό φιλικό παιχνίδι αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης, που ανέδειξε τη δύναμη του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. «Είδαμε παιδιά χαρούμενα και γνωρίζουμε ότι μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει αυτή τη χαρά. Ευχαριστούμε πολύ την ΑΕΚ για τη δυνατότητα που μας έδωσε και για τη βοήθεια στα προσφυγόπουλα, που απόλαυσαν αυτό που τόσο αγαπούν» είπε χαρακτηριστικά ο Πύρρος Δήμας.

Σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Eλλάδος και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μία μικτή ομάδα από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ αντιμετώπισε την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Προσφύγων με παιδιά από τα κέντρα φιλοξενίας στο Σχιστό και τον Ελαιώνα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει σχετικά η ΠΑΕ ΑΕΚ:

“Η Εθνική Ομάδα Προσφύγων αποτελεί πρωτοβουλία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού Πύρρος Δήμας, στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων που υλοποιούν οι δυο φορείς στα Κέντρα Φιλοξενίας με σκοπό την αποφόρτιση και εκγύμναση νέων προσφύγων και μεταναστών.

Ο αγώνας αλληλεγγύης αποτελεί μέρος των δράσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ για έμπρακτη προσφορά στους πρόσφυγες της ΠΑΕ ΑΕΚ και συνέχεια της δωρεάς αθλητικού υλικού στην Εθνική ομάδα Προσφύγων. «Η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων και οφείλει απέναντι στην ιστορία της να συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες για την ενίσχυση και τη στήριξη σε αυτά τα παιδιά που έχουν περάσει τόσο μεγάλη ταλαιπωρία» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο αγώνας διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Το παρών στα Σπάτα έδωσε ο κ. Iγκόρ Τσιομπάνου, επικεφαλής του Γραφείου Αττικής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών. «Η φιλία και το ποδόσφαιρο μπορεί να επουλώσουν το τραύμα του πρόσφυγα που αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του» δήλωσε ο κ. Πέτρος Μάστακας, υπεύθυνος προστασίας της Υπατης Αρμοστείας. 

Τα παιδικά χωριά SOS εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής, κ. Γιώργος Πρωτόπαπας: «Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις πόσο μεγάλη χαρά μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο σε αυτά τα παιδιά» δήλωσε ο κ. Πρωτόπαπας.

Το πολύ ωραίο φιλικό παιχνίδι έληξε 3-2 υπέρ της ομάδας της ΑΕΚ, χωρίς να έχει φυσικά το παραμικρό ενδιαφέρον το τελικό αποτέλεσμα. Μετά το τέλος του φιλικού οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων γευμάτισαν αγκαλιασμένοι στην αίθουσα του προπονητικού κέντρου των Σπάτων όπου έγινε και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Τα παιδιά της Εθνικής ομάδας προσφύγων κράτησαν τις κιτρινόμαυρες φανέλες με τις οποίες αγωνίστηκαν, μία μπάλα με τις υπογραφές των παικτών της πρώτης ομάδας, αναμνηστικές φανέλες και βεβαίως μπάλες ποδοσφαίρου προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται καθημερινά με το αγαπημένο τους άθλημα.     

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί τις εταιρείες ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ και PRINCE OLIVER HOME για την ευγενική υποστήριξη τους στις οργανωτικές ανάγκες του σημερινού φιλικού”.