Ποδοσφαιριστές που σταμάτησαν νωρίς το ποδόσφαιρο!

540

Είναι φορές που όσο κι αν θέλεις να κάνεις κάτι είναι κάποια γεγονότα που δεν σε αφήνουν να το κάνεις. Είναι φορές που κάτι που σε ευχαριστεί και σε κάνει να νιώθεις τόσο όμορφα δεν μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις, όσο κι αν θέλεις να το παλέψεις ή  όσο κι αν το πάλεψες. Νιώθεις καταδικασμένος, πως δεν υπάρχει νόημα και ξεκινάς μια νέα μάχη με τα “γιατί” και με τον εαυτό σου, που είναι πολύ σημαντικότερο να την νικήσεις.

Μια δυσάρεστη είδηση των τελευταίων ημερών αποκαλύπτει ότι  ο Γερμανός playmaker της Borussia Dortmund, ένας από τους καλύτερους της δεκαετίας που διανύουμε, ο Mario Götze διαγνώσθηκε με μυοπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, καθώς οι συνθήκες δεν θα του επιτρέπουν να παίζει στους ρυθμούς των αγώνων του επιπέδου που παίζει και οι μυικοί τραυματισμοί θα είναι συχνότεροι. Όταν αθλητές πάσχουν από μυοπάθεια, βλέπεις, δεν υπάρχει θεραπεία, καθώς δεν είναι διατροφικό πρόβλημα ή λανθασμένης εκγύμνασης του σώματος.

Μένει να δούμε κατά πόσο ο νεαρός μέσος των Βεστφαλών θα το πολεμήσει. Παίρνοντας όμως αφορμή από τον Gotze ας δούμε 3+1 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βρήκαμε με έρευνα μας που κρέμασαν τα παπούτσια λόγω ασθενειών και όχι μόνο.

Μάρκο Φαν Μπάστεν

Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ιστορίας από την μέρα που επινοήθηκε το άθλημα. Έπαιξε μέχρι τα 29 του παρόλο που επίσημα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 31 του. Όλα αυτά για σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε στον αστράγαλο. Πολλά γκολ και πάρα πολλοί τίτλοι συνοδεύουν το παλμαρέ του Ολλανδού με την φανέλα της Milan αλλά και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Oranje.

Ρούμπεν Ντε Λα Ρεντ

Ένας από τους πιο υποσχόμενους κεντρικούς μέσους που έβγαλε η ακαδημία της Castilla τα τελευταία 20 χρόνια ήταν ο Ισπανός Ruben De La Red. Ήταν 30 του Οκτώβρη 2008 όταν κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο σε ένα αγώνα κυπέλλου της Real Madrid και διαγνώσθηκε με καρδιακά προβλήματα! Δυστυχώς δύο χρόνια αργότερα και μόλις στα 24 του αποφασίζει να κρεμάσει τα παπούτσια καθώς όπως είπαν οι γιατροί διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Όταν έχεις αγάπη όμως και πάθος για το ποδόσφαιρο δεν το παρατάς, έτσι από τότε συνεχίζει την καριέρα του στο χώρο ως προπονητής αρχικά στις υποδομές της Real Madrid και σήμερα σαν προπονητής της Getafe B.

Τζόρτζ Μπεστ

Μια περίπτωση λίγο ιδιαίτερη, σπουδαίος ποδοσφαιριστής με τρομερά επιθετικά χαρίσματα που όμως, αν μου επιτρέπεις, ποτέ δεν έβαλε μυαλό. Με προβλήματα αλκοολισμού και κακής εξωγηπεδικής ζωής άλλαξε 20 ομάδες σε 21 χρόνια (19 ομάδες σε 11 χρόνια), καθώς τα πρώτα 10 διέπρεψε με τους κόκκινους διαβόλους με 181 γκολ. Στα 28 του ανεπίσημα παράτησε το ποδόσφαιρο και γυρόφερνε από εδώ και από εκεί, για να βάλει στα 38 του επίσημα τέλος.

Μαρσέλ Γιάνσεν

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα και πιο χαρακτηριστικό. Παράτησε το ποδόσφαιρο για την αγάπη στην ομάδα της καρδιάς του, το Αμβούργο. Το 2015 όταν έληγε το συμβόλαιο του Γερμανού εξτρέμ  η ομάδα αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή ενώ ο ίδιος, στα 29 του, δεν ήθελε να παίξει σε άλλη ομάδα λόγω του συναισθηματικού δεσμού με την ομάδα και την πόλη. Η μόνη περίπτωση να συνέχιζε την καριέρα του ήταν αν είχε πρόταση από την Monchengladbach από όπου και ξεκίνησε. Δεν ήρθε πρόταση ούτε από εκεί, έτσι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τονίζοντας χαρακτηριστικά:
“Τα τελευταία χρόνια δέθηκα ιδιαίτερα συναισθηματικά με το Αμβούργο. Θα συνεχίσω να ζω στην πόλη και να αγαπώ την ομάδα. Όπως και την Monchengladbach από την οποία ξεκίνησα. Να πάω τώρα σε μία άλλη ομάδα; Όχι, δεν θέλω να λέω ψέμματα και δεν μπορώ να συνεχίσω για δύο ή τρία χρόνια ακόμα και να είμαι κάπου που δεν μπορώ να το υποστηρίξω 100%. Δεν μπορώ να φιλήσω το σήμα ενός άλλου συλλόγου. Δεν θα ήταν σωστό”
Από τους λίγους μάγκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου!

πηγή: Studentlife.