Στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού ο Ελευθεριάδης

293

Ηταν θέμα χρόνου να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του… Ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Ολυμπιακού αλλά και συντονιστής των “μικρών” εθνικών ομάδων, Θόδωρος Ελευθεριάδης, ήρθε σε συμφωνία με τον Τάκη Φύσσα για να αναλάβει από το καλοκαίρι το ρόλο του τεχνικού υπεύθυνου και συντονιστή του προγράμματος ανάπτυξης των πράσινων.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό ο ρόλος που θα του ανατεθεί από το καλοκαίρι και μετά, όταν και θα φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι θα είναι αυτός του συντονιστή του προγράμματος ανάπτυξης. Αλλωστε, το καλοκαίρι θα ανακοινωθεί επίσημα η σημαντική αυτή συνεργασία.

Η πρόσληψη του Ελευθεριάδη αποτελεί προσωπική επιλογή του διευθυντή της ακαδημίας Τάκη Φύσσα ο οποίος τον είχε προσλάβει και στην Εθνική ομάδα την τριετία 2011-14, όταν και αποχώρησαν μαζί. Κι εκεί είχε τον ρόλο συντονιστή μικρών ομάδων, ενώ ήταν και πρώτος προπονητής στην Κ15, όπως επίσης και βοηθός στην Εθνική Ελπίδων των Γεωργιάδη και Τσάνα.

Από τον Ιούλιο του 2014 διετέλεσε τεχνικός διευθυντής στην ακαδημία του Ολυμπιακού απ’ όπου παραιτήθηκε πριν από ένα μήνα μετά από διαφωνία που υπήρξε σε κάποια θέματα της ακαδημίας, με αποτέλεσμα την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών που ανακοινώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου.
Θυμίζουμε ότι τη θέση του τεχνικού διευθυντή των ερυθρόλευκων ανέλαβε ο Κυριάκος Καραταΐδης.

Πρόταση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Έκτοτε τόσο ο ΠΑΟΚ, όπου είχε δουλέψει στο παρελθόν χτίζοντας στην ουσία όλο το οικοδόμημα των Τμημάτων Υποδομής και Ανάπτυξης του “Δικέφαλου”, όσο και ο Φύσσας, τον πίεσαν για να αναλάβει πόστο στις ακαδημίες των δυο ομάδων. Μάλιστα υπήρχε και ρεπορτάζ τις προηγούμενες μέρες που τον ήθελε να έχει μιλήσει με τον Μίχελς για τη συνεργασία των δυο πλευρών, αλλά τελικά ο 48χρονος έμπειρος προπονητής επέλεξε να συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό και πάλι με τον Τάκη Φύσσα.

Στην ακαδημία του τριφυλλιού θα είναι στην ουσία το νούμερο πίσω από τον παλαίμαχο άσο του τριφυλλιού και φυσικά οι πράσινοι και με αυτήν τους την κίνηση δείχνουν ότι δεν αποδυναμώνουν την ακαδημία τους σε αντίθεση με όσα γράφτηκαν πριν κάποιες μέρες.

Ο Θεόδωρος Ελευθεριάδης το Σάββατο το πρωί είχε βρεθεί στο “Γ. Καλαφάτης” όπου είδε την αναμέτρηση των Νέων του Παναθηναϊκού με την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού.
Θέλησε όμως να μην καθήσει μαζί με τους ανθρώπους των δυο ομάδων και τα στελέχη της Εθνικής Νέων, αλλά απέναντι στην κερκίδα με τους θεατές απ’ όπου και παρακολούθησε το ντέρμπι.

Πλούσιο βιογραφικό

“Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1969 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος διπλώματος UEFA Pro της ΕΠΟ και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με τα τμήματα υποδομών.

Κατέγραψε συνολικά 150 συμμετοχές ως ποδοσφαιριστής ομάδων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Αστέρας Αμπελοκήπων, Καλαμάτα, Εράνη Φιλιατρών, Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας, ΑΕ Αμπελοκήπων) από το 1989 έως το 1996. Διετέλεσε Διευθυντής Τεχνικών Λειτουργιών ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη στον Οργανισμό «ΑΘΗΝΑ 2004».

Εργάστηκε σε αθλητικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης ως καθηγητής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και ήταν υπεύθυνος σε μια σειρά ειδικών εκδόσεων (έντυπων και οπτικοακουστικών) για θέματα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ακαδημίες Δήμων και ερασιτεχνικούς συλλόγους ποδοσφαίρου (1994-2000). Εργάστηκε στην ΠΑΕ Ηρακλής στις ακαδημίες (2000-2005) και στην επαγγελματική ομάδα ως γυμναστής (2005-2007).

Την περίοδο 2007-2010 εργάστηκε ως Υπεύθυνος Ακαδημιών στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προπονώντας και την Κ-20 για δύο χρόνια. Στις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου εργάστηκε ως συνεργάτης του κ. Γ. Γεωργιάδη στην Εθνική Ελπίδων από το Νοέμβριο του 2011 και συνέχισε ως συνεργάτης του κ. Κ. Τσάνα στην ίδια ομάδα.

Ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, στην οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 2η θέση. Παράλληλα, υπήρξε για 2 χρονιές (2012-2014) προπονητής της νεοσύστατης Κ-15″.

Στις 2 Ιουλίου 2014 είχε ανακοινωθεί η έναρξη της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, με τον Θοδωρή Ελευθεριάδη, να αναλαμβάνει τον ρόλο του διευθυντή της ακαδημίας των “ερυθρόλευκων”. Μάλιστα έπαιξε και αυτός σημαντικό ρόλο στην καλυτέρευση των τμημάτων υποδομής της ομάδας του Πειραιά και στην προώθηση τα τελευταία χρόνια παικτών όπως οι Ρέτσος, Νικολάου, Μανθάτης και Ανδρούτσος στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού”.