Το κέντρο υποδομών της Liverpool FC επισκέφθηκαν φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

127

Την μεγάλη ευκαιρία είχαν οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Λίβερπουλ καθώς και την αναμέτρηση της Έβερτον με την ΧΑΛ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής που είχε διάρκεια τεσσάρων ημερών, συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή  καθηγητή ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Ζήση Παπανικολάου ο οποίος περιέγραψε την εκδρομή μέσα από δηλώσεις του: «Σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλα τα γήπεδα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση καθώς επίσης το κεντρικό και έδρα της K-23 (β’ ομάδα), ήταν στις διαστάσεις του ΑΝΦΙΛΝΤ, έτσι ώστε να συνηθίζουν οι παίχτες για το ενδεχόμενο ένταξής τους στην πρώτη ομάδα.


Στις εγκαταστάσεις υπήρχε πληθώρα εξαιρετικού υλικού όπως ποδοσφαιρικό εκκρεμές, αναχώματα, στόχοι, πολλά τέρματα και άπειρες μπάλες. Στο κλειστό γήπεδο υπήρχαν στόχοι ακρίβειας, όργανα γυμναστικής, TRX, όργανα ισορροπίας, καθώς και το πανάκριβο fitlight για την αντίληψη και την βελτίωση τεχνικών επιδεξιοτήτων των παιχτών. Έκπληξη μας προκάλεσε η σκόπιμη απουσία κερκίδων,η παρουσία των γονέων στην περίφραξη των γηπέδων χωρίς καμία ανάμιξή τους στις προπονήσεις και στους αγώνες, η βιντεοσκόπηση κάθε προπόνησης καθώς και η παρουσία φορείου με ιατρικό εξοπλισμό σε κάθε προπόνηση.

.

Την πρώτη μέρα ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Παρακολουθήσαμε οικογενειακό διπλό της K-13 με την K-14 και στο τέλος συνομιλήσαμε με τον υπεύθυνο προπονητή τερματοφυλάκων της ακαδημίας.

Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε το ΑΝΦΙΛΝΤ, όπου ξεναγηθήκαμε στο γήπεδο και το μουσείο της ομάδας, βλέποντας τα τρόπαια και την ιστορία της Liverpool.

Εν συνεχεία επισκεφτήκαμε και πάλι το προπονητικό κέντρο, όπου παρακολουθήσαμε προπονήσεις των τμημάτων K-8, K-10 και K-23. Πριν αποχωρήσουμε και για μια ώρα, παρακολουθήσαμε σεμινάριο από τον Mike Yates, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή της K-13 και υπεύθυνο της ανάπτυξης ακαδημιών της Λίβερπουλ σε όλο τον κόσμο, ο οποίος μας μίλησε για την φιλοσοφία, τον τρόπο λειτουργίας και τον σκοπό της ακαδημίας.


Το πρωί της τρίτης μέρας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου, σεμινάριο από τον Steve Hollis, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή και διπλωματούχο προπονητή ακαδημιών της Liverpool αναλύοντάς μας το LiverpoolWay. Μετά μεταβήκαμε στο Γκούντισον Παρκ, όπου παρακολουθήσαμε τον αγώνα Έβερτον-ΧΑΛ με τελικό σκορ 4-0 σε έναν αγώνα σολντ άουτ με οπαδούς και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Εντύπωση μας έκανε η οικογενειακή ατμόσφαιρα από γονείς και παιδιά.

Την τελευταία μέρα το πρωί, μεταβήκαμε και πάλι στο Kirby, στο προπονητικό της Liverpool και παρακολουθήσαμε τους αγώνες υποδομής K-10 καιK-12 με την Crew Alexandra καθώς και τον αγώνα κυπέλλου της K-14 με την Έβερτον. Εντύπωση μας έκανε η πολύ υψηλή φυσική κατάσταση των παιχτών.

Το ταξίδι στο Λίβερπουλ αποτέλεσε  αναμφισβήτητα μια εμπειρία ζωής για όλους μας. Ζήσαμε από κοντά την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο και αποτελεί για αυτούς καθημερινά μια γιορτή.Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε από το ταξίδι αποτελούν εφόδιο για την μετέπειτα σταδιοδρομία μας στον χώρο του ποδοσφαίρου, ως πτυχιούχοι καθηγητές φυσικής αγωγής  και προπονητές στο υπέροχο αυτό άθλημα».

 

Πηγή: Thessaliatv.gr