Φιλικό αλληλεγγύης ακαδημιών Πανιωνίου – Εθνικής Προσφύγων

221

Οι ακαδημίες του Πανιωνίου αντιμετώπισαν σε φιλικό παιχνίδι αλληλεγγύης την Εθνική Ομάδα Προσφύγων. Τον αγώνα – που έγινε στις «κυανέρυθρες» εγκαταστάσεις στη Βάρη – παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καραγκούνης.

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών της ΠΑΕ Πανιώνιος, Στέλιος Αποσπόρης, δήλωσε: «Η οικογένεια του Πανιωνίου είναι πάρα πολύ χαρούμενη που έδωσε τη δυνατότητα σε κάποια παιδιά που είναι προσφυγόπουλα, μέσω ενός φιλικού παιχνιδιού αλληλεγγύης, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Να δουν ότι βρίσκονται σε μία χώρα φιλόξενη, που το πνεύμα του αθλητισμού μπορεί να απαλύνει μερικές από τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν αυτά τα παιδιά. Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε το αίτημα από τα Παιδικά Χωριά SOS και το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού Πύρρος Δήμας, για να γίνει αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι και στο μέλλον θα ξανακάνουμε τέτοιες δράσεις για να βοηθήσουμε τα προσφυγόπουλα, αλλά και για να θυμίσουμε σε όλο τον αθλητικό κόσμο ότι ο Πανιώνιος είναι ένα προσφυγικό σωματείο. Η καταγωγή μας είναι από την Σμύρνη και το 1922, μέσα από μία παρόμοια διαδικασία, αναγκαστήκαμε να έρθουμε και να συνεχίσουμε τις αθλητικές μας δράσεις στην Αθήνα».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαππας, ανέφερε: «Ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης για πάρα πολύ κόσμο. Τόσο για τους νέους μας, όσο και για τους ανθρώπους που η ανάγκη της μετανάστευσης τους έφερε μέχρι την πατρίδα μας. Ο αγώνας που έγινε με τον Πανιώνιο και την Εθνική Προσφύγων των Παιδικών Χωριών SOS και του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού Πύρρος Δήμας είναι για μας μία πολύ σημαντική στιγμή. Όχι μόνο γιατί αναβιώνει τα συναισθήματα της προσφυγιάς που ο Πανιώνιος αντιπροσωπεύει, αλλά γιατί βοηθάει και δικά μας παιδιά. Τα προσφυγόπουλα, που βρέθηκαν στην χώρα μας για λόγους ανώτερους από τη θέλησή τους, να αισθάνονται ότι υπάρχουν άνθρωποι δίπλα τους που τους στηρίζουν και τους δίνουν μία αίσθηση ελπίδας. Εκ μέρους των παιδικών χωριών SOS και της Εθνικής ομάδας Προσφύγων, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πανιώνιο για την υποδοχή και την φιλοξενία του και το αθλητικό υλικό που μας προσέφερε».