Οι Big 4 στηρίζουν τις ακαδημίες τους

274

Εν έτει  2017 όπου στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει μπει για τα καλά το μάρκετινγκ και οι ομάδες ξοδεύουν πολλά εκατομμύρια σε παίκτες, ελάχιστα είναι τα παραδείγματα όπου υπάρχει στήριξη των ακαδημιών. Στην Ελλάδα παρόλο το χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος, οι 4 μεγαλύτερες ομάδες (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) την περίοδο αυτήν ανέδειξαν πολλά ταλέντα από τις μικρότερες ομάδες τους.

Ο Ολυμπιακός έδωσε ευκαιρίες στους Ρέτσο, Ανδρούτσο και Μανθάτη σε αγώνες εντός και εκτός συνόρων, δίνοντας ελληνικό χρώμα στην 11άδα του.

.

Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του “ανέβασε” πέρσι τον 17χρόνο τερματοφύλακα Σιαμπάνη στην πρώτη ομάδα, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια με αρκετούς ακόμη νεαρούς από τα τμήματα υποδομής του.

Στην αρχική 11αδα του Παναθηναϊκού βρήκαν φέτος θέσεις οι Ευαγγέλου και Χατζηγιοβάννης, ενώ αγωνίστηκε και ο νεαρός Πίσπας.

Η ΑΕΚ έδειξε  να εμπιστεύεται τον Γαλανόπουλο ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού. Επιπλέον μέρος τις πρώτης ομάδας αποτελεί και ο Τσέλιος που προέρχεται επίσης από τα “σπλάχνα” της Ένωσης.