SL: Το πανόραμα των Πρωταθλημάτων Κ20, Κ17 και Κ15

255

Kοντά στην κατάκτηση του τίτλου για τρίτη διαδοχική σεζόν βρίσκεται η ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού. Η δουλειά που έχει κάνει ο Βασίλης Βούζας τα τελευταία χρόνια, έχει αποδώσει καρπούς και οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται 7 βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό ενώ έχουν και ένα ματς λιγότερο. Απομένουν ακόμα πέντε αγωνιστικές, συν τα εξ’ αναβολής ματς, αλλά η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Πάντως ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται για πρώτη φορά ανταγωνιστικός μετά το 2012 όταν η ομάδα Κ20 πανηγύρισε τον πιο πρόσφατο τίτλο πρωταθλήματος στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου. Μετέχουν ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 1997, το 1998 και το 1999 μερικοί εκ των οποίων έχουν ήδη προωθηθεί στις ομάδες ανδρών κατά τη διάρκεια της σεζόν: Ρέτσος, Ανδρούτσος, Γαλανόπουλος, Πίσπας, Ευαγγέλου Χατζηγιοβάνης κ.α.


Κατεβαίνοντας στο πρωτάθλημα Εφήβων, στην ηλικιακή κατηγορία Κ17 εκεί η μάχη προμηνύεται μεγάλη. Οι 16 ομάδες της Super League είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους (βόρειο-νότιο) και οι δύο πρώτες της βαθμολογίας από κάθε όμιλο προκρίνονται στο Final Four. Στον Β΄ όμιλο ο κάτοχος του τίτλου, ΠΑΟΚ, έχει ήδη «καπαρώσει» την κορυφή, ενώ και η Ξάνθη δείχνει «σίγουρη» για το Final Four. Στον Α΄ όμιλο, όμως, ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά υπάρχουν επίσης ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης που ελπίζουν ότι θα προλάβουν το «τρένο» στις έξι αγωνιστικές που υπολείπονται έως το τέλος. Στο πρωτάθλημα αυτό μετέχουν παίκτες γεννηθέντες το 2000 και το 2001.


Τέλος, στην κατηγορία Κ15 (παίδων) απομένουν μόνο δύο αγωνιστικές για την κανονική σεζόν και η πρώτη θέση του Α΄ ομίλου (Νότιος) θα κριθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στο ντέρμπι κορυφής Ατρόμητος-Ολυμπιακός. Από τον Β΄ όμιλο πρώτος είναι ήδη ο ΠΑΟΚ ενώ για τη δεύτερη θέση που επίσης οδηγεί σε Final Four, τον πρώτο λόγο έχει ο Ηρακλής. Μετέχουν παίκτες γεννηθέντες το 2002 και το 2003 και τα πράγματα είναι λιγότερο αυστηρά καθώς δεν υπάρχει υποχρεωτική συμμετοχή των συλλόγων της Super League. Τρεις ΠΑΕ, Λεβαδειακός, Κέρκυρα και Πανιώνιος, δεν «κατέβασαν» ομάδες στο πρωτάθλημα.