Νικοπολίδης: “Αυτό είναι το πρόβλημα της Εθνικής Ελπίδων”

295

Η έλλειψη ρυθμού των παικτών είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει ο Αντώνης Νικοπολίδης ως προπονητής της Εθνικής ομάδα των Ελπίδων.

Ο παλιός διεθνής άσος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για αυτό, επισημαίνοντας ότι τα πράγματα είναι δυσκολότερα στη θέση του τερματοφύλακα. «Δεν είναι θέμα ικανοτήτων αλλά αγωνιστικού ρυθμού», ανέφερε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για την Εθνική Ελπίδων:

Είμαστε σε μια διαδικασία να δοκιμάζουμε ποδοσφαιριστές που έχουμε στα υπόψη. Έχουμε μια σειρά από φιλικά παιχνίδια για να το κάνουμε. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι πρέπει να μεγαλώσουμε το ρόστερ της ομάδας γιατί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που παιδιά που έπαιζαν δεν μπορούν να συνεχίσουν. Επίσης, αποφασίσαμε να πάρουμε και παιδιά από ομάδες της Football League και έχουμε μείνει αρκετά ικανοποιημένοι από την παρουσία τους”.

-Σε ποια θέση πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα:

“Αυτό που εντοπίζω ως πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Πάντα υπήρχε το πρόβλημα. Ειδικά οι τερματοφύλακες που δύσκολα θα πάρουν χρόνο στην ομάδα τους. Γενικά δεν έχουμε θέμα ικανοτήτων αλλά θέμα εμπειριών και ρυθμού. Υπάρχει ποιότητα αλλά βλέπετε οι προπονητές επιλέγουν περισσότερους έμπειρους παίκτες ειδικά όταν αναφερόμαστε στους τερματοφύλακες μεγάλους σε ηλικία.

Μέσα στις επιλογές μας θα μπορούσε να ήταν και οι Μανθάτης και Ανδρούτσος αλλά ο προπονητής της Ανδρών επέλεξε να τους πάρει μαζί του και να τους δώσει μια ευκαιρία. Επίσης είναι ο Ρέτσος ο οποίος κάνει ένα πρωτάθλημα πολύ καλό. Υπάρχει και ο Ευαγγέλου του Παναθηναϊκού. Ο Λημνιός, ο Κατράνης… υπάρχουν –γενικά- παιδιά που έχουν ξεχωρίσει στις ομάδες τους.
Στα στόπερ έχουμε αρκετά καλή ποιότητα γενικά σε όλες τις ομάδες μας. Και το απέδειξε και στο παιχνίδι της η Ανδρών που τα παιδιά και ο Καπίνο κράτησαν το αποτέλεσμα στο ματς με το Βέλγιο”