Κίνδυνος για απαγόρευση μεταγραφών στην ακαδημία της Λίβερπουλ

142

Η Λίβερπουλ κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε 12χρονο ποδοσφαιριστή των ακαδημιών της Στόουκ, καθώς -σύμφωνα με την καταγγελία- παρότι συμφώνησε να καλύψει ορισμένες οικονομικές απαιτήσεις των κηδεμόνων του για να τον πάρει στην ακαδημία της, εν συνεχεία έκανε πίσω και εξέθεσε τον νεαρό, αφήνοντάς τον με πολλά χρωστούμενα και ανήμπορο να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα. Μάλιστα, η αποζημίωση των 56.700 ευρώ που έπρεπε να πάει στην πρώην ομάδα του παίκτη, δεν καταβλήθηκε ποτέ.

Εφόσον, λοιπόν, κάτι τέτοιο αποδειχθεί αληθές, στην καλύτερη περίπτωση θα έρθει ένα βαρύ οικονομικό πρόστιμο. Όμως, όπως αναφέρει νέο ρεπορτάζ της “Telegraph“, θεωρείται εξίσου πιθανό οι αρμόδιες αρχές να επιβάλουν απαγόρευση μεταγραφών στην ακαδημία των “κόκκινων”.

Πηγή της αγγλικής εφημερίδας, τονίζει χαρακτηριστικά: “Σχετικά μικρά πρόστιμα σε ποδοσφαιρικά κλαμπ που έχουν τζίρο εκατοντάδες εκατομμύρια δεν πρόκειται να κάνει ούτε καν ελάχιστη διαφορά. Αν η Premier League βλέπει σοβαρά το να πατάξει αυτήν την κουλτούρα, θα χρειαστεί να κόψει βαθμούς ή να θέσει μεταγραφικό εμπάργκο.

Αυτοί είναι οι δύο μόνοι παράγοντες που κάνουν τα κλαμπ να το σκεφτούν διπλά. Το πιο σοκαριστικό κομμάτι αυτών των κατηγοριών είναι το γεγονός ότι ένα παιδί, χωρίς να είναι δικό του λάθος, αδυνατεί να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό δεν φαίνεται καν να αντιμετωπίζεται από την Premier League”.

Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ οι δύο εμπλεκόμενοι σύλλογοι και η διοργανώτρια αρχή έχουν αρνηθεί να πραγματοποιήσουν οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο θέμα.