Απαγόρευση μεταγραφών για 2 χρόνια στην ακαδημία της Λίβερπουλ

248

Η Λίβερπουλ κρίθηκε ένοχη για εκμετάλλευση και παράνομη προσέγγιση 12άχρονου ποδοσφαιριστή της ακαδημίας της Στόουκ, έτσι η Premier League την τιμώρησε με απαγόρευση μεταγραφών για δύο χρόνια, όσον αφορά βέβαια στην ακαδημία της (δεν επηρεάζεται η πρώτη ομάδα).

Το 2019 θα μπορέσει ξανά ο σύλλογος να ενισχύσει την ακαδημία του με μεταγραφές, ενώ θα πληρώσει και πρόστιμο 100.000 λιρών.

Θυμίζουμε πως η Λίβερπουλ παρότι είχε συμφωνήσει να καλύψει ορισμένες οικονομικές απαιτήσεις των κηδεμόνων του 12άχρονου ποδοσφαιριστή, εν συνεχεία έκανε πίσω και εξέθεσε τον νεαρό, αφήνοντάς τον με πολλά χρωστούμενα και ανήμπορο να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το sport24.gr, η αποζημίωση των 56.700 ευρώ που έπρεπε να πάει στη Στόουκ, δεν καταβλήθηκε ποτέ, ενώ η Λίβερπουλ είχε μιλήσει με τους γονείς του παιδιού πριν πάρει την σχετική άδεια από την ομοσπονδία.

Δεν θα μπορεί λοιπόν η Λίβερπουλ για δύο χρόνια να αποκτήσει νεαρά ταλαντούχα παιδιά, όπως είχε κάνει με τους Στέρλινγκ, Άιμπ και Τζερόμ Σινκλέρ, οι οποίοι πουλήθηκαν έφεραν στο ταμείο περίπου 90.000.000 ευρώ.

Θα μπορέσει όμως το καλοκαίρι να αποκτήσει τον Ράιαν Σεσενιό της Φούλαμ (αριστερό μπακ), καθώς θα έχει κλείσει τα 17 του χρόνια.