Η Εθνική Παίδων θα παίξει με Επίλεκτη Ομάδα Προσφύγων Νέων

250

Με σύνθημα «Είμαστε στο ίδιο γήπεδο», η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναδείξει την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου με την οργάνωση αγώνα της Εθνικής Ομάδας Παίδων (U-16) με Επίλεκτη Ομάδας Προσφύγων Νέων (U-18).

Το φιλικό παιχνίδι θα φιλοξενηθεί την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου και ώρα 12:30 στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις των Εθνικών Ομάδων στον Άγιο Κοσμά και εντάσσεται στο πλαίσιο των μαθημάτων σχολής προπονητών UEFA Elite Youth A (5-12/4).

Η επιλογή των παικτών της Εθνικής Παίδων θα γίνει από τις ομάδες κάτω των 16 ετών της ΑΕΚ, του Απόλλωνα Σμύρνης, του Ατρόμητου Αθήνας, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου, οι οποίες θα δώσουν αγώνες εκπαιδευτικού χαρακτήρα (διάρκειας 50’) από τις 8 έως τις 10 Απριλίου επίσης στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις των Εθνικών Ομάδων στον Άγιο Κοσμά. Η συγκρότηση της Επίλεκτης Ομάδας Προσφύγων θα γίνει, με την υποστήριξη εθελοντών συμπολιτών μας, από παιδιά που φιλοξενούνται στις Δομές Αττικής.

Η σχολή προπονητών UEFA Elite Youth A αποτελεί βασικό πυλώνα του «Elite Youth Football Coach Education & Development Tournament», ενός ειδικού προγράμματος που σχεδίασε και υλοποιεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την UEFA. Βασικό αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η εκπαίδευση προπονητών ακαδημιών μέσω αναπτυξιακών τουρνουά ομάδων φυτωρίων από έμπειρους εκπαιδευτές της UEFA και της ΕΠΟ. Γι’ αυτό τον λόγο, στην Ελλάδα θα βρίσκονται ο Ολλανδός Ρουντ Ντέκτερ (επικεφαλής εκπαίδευσης προπονητών της UEFA) και ο Γάλλος Ζαν Φρανσουά Ντομέργκ (Επικεφαλής Προγραμμάτων Ανάπτυξης UEFA).

Το πρόγραμμα του τουρνουά
8/4 ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης (11.30)
9/4 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (11.30)
10/4 Ολυμπιακός-Ατρόμητος Αθηνών (11.30)
11/4 Προεπιλογή Κ16-Επίλετη Ομάδα Προσφύγων Κ18 (12.30)