«Παράθυρο» για αποφυγή του υποβιβασμού λόγω αδειοδότησης

271

Πώς υπάρχει πιθανότητα να γλιτώσουν τον υποβιβασμό οι ομάδες που δε θα πάρουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ για τη νέα σεζόν.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Football League  οι ομάδες που δεν θα πάρουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ.

Παρότι βάσει της απόφασης της Superleague, που έχει επικυρωθεί από την ΕΠΟ, όποια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί θα τιμωρείται με την ποινή του υποβιβασμού, κάτι τέτοιο ενδεχομένως να μην ισχύσει.

Αυτό μπορεί να γίνει διότι η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες της Superleague που δεν αδειοδοτηθούν δεν έχει περάσει ούτε από τη Λίγκα στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, αλλά ούτε από την ΕΠΟ στον ΚΑΠ, όπου αντιθέτως προβλέπεται ότι δεν μπορεί να ανέλθει στη Superleague ομάδα από τη Football League, εφόσον δεν έχει αδειοδοτηθεί. Eπιπλέον δεν αναφέρεται ούτε στον κανονισμό αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Αρα, η απόφαση της Λίγκας δεν έχει περάσει σε κανέναν κανονισμό.

Κατά συνέπεια, όποια ομάδα προσφύγει στα αρμόδια δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου υποστηρίζοντας ότι η ποινή του υποβιβασμού δεν προβλέπεται στους κανονισμούς, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στην χειραγώγηση αγώνα, έχουν πολλές πιθανότητες να δικαιωθούν από τα αποτελούμενα από τακτικούς δικαστές δικαστικά όργανα της ΕΠΟ και η ποινή του υποβιβασμού να μην ισχύσει.

Το ίδιο  θα ισχύει και για τα τμήματα υποδομής των ΠΑΕ που θα υποχρεωθούν να αναμένουν τις περαιτέρω εξελίξεις.