Τζέραρντ: “Είχα εμμονή να είμαι ο καλύτερος”

379

Τα μυστικά της δικής του επιτυχίας αποκάλυψε ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος έδωσε τις συμβουλές του στους νέους ποδοσφαιριστές σχετικά με το πώς θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν και να κάνουν μια λαμπρή καριέρα, τονίζοντας πως το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί, ούτε εξασφαλίζει κάτι.

Ο θρύλος της Λίβερπουλ, εξήγησε με ποιο τρόπο έγινε ο παίκτης που ήταν, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως είχε εμμονή να είναι ο καλύτερος κάθε μέρα στην προπόνηση. Κάπως έτσι, κατάφερε να ξεπεράσει τις 700 συμμετοχές με την φανέλα των “ρεντς” και να είναι μια από τις εμβληματικότερες μορφές της ιστορίας της.

“Είχα εμμονή. Είχα εμμονή να είμαι ο καλύτερος παίκτης κάθε μέρα στην προπόνηση. Αν δεν τα κατάφερνα, πήγαινα σπίτι και το σκεφτόμουν και προσπαθούσα να τα καταφέρω την επόμενη μέρα”, ανέφερε αρχικά ο νυν προπονητής των Ακαδημιών της Λίβερπουλ και συνέχισε:

“Το ταλέντο με μπερδεύει. Μου αρέσει το ταλέντο, μου αρέσει να το βλέπω, αλλά οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν το άλλο κομμάτι του παιχνιδιού. Το να μάχεσαι, να νικάς, να κάνεις τάκλιν, να πηγαίνεις εκεί που πονάς, να αφήνεις τα πνευμόνια σου να καίνε, να προσπαθείς σκληρά.

Στην τελική, όταν τα μικρά παιδιά θέλουν να τα παρατήσουν, αυτό δε μπορεί να γίνει σε υψηλό επίπεδο, στην Premier League ή στο Champions League. Όσο σημαντικό είναι το ταλέντο, άλλο τόσο σημαντικήείναι και η άλλη πλευρά του παιχνιδιού”.