Τα πέντε αδέλφια της Σχολής Σικάγο του Ολυμπιακού

119

Πέντε αδέλφια από το Μεξικό παίζουν ποδόσφαιρο στη Σχολή Σικάγο με προπονητή τον πατέρα τους.

Όπως αναφέρει στο αφιέρωμά της η επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού:

“Οι αδελφοί Ανδριανόπουλοι ήταν από τα ιδρυτικά μέλη και από τους πρώτους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου αλλά 92 χρόνια μετά στην άλλη άκρη του κόσμου, στο Σικάγο των ΗΠΑ, υπάρχουν πέντε αδέλφια που φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα και “υπηρετούν” τον Ολυμπιακό.Την δική της θρυλική πεντάδα έχει και η Σχολή του Ολυμπιακού στο Σικάγο.

Πέντε αδέλφια με καταγωγή από το Μεξικό αγωνίζονται στη Σχολή μας στο Σικάγο και εκπροσωπούν τον σύλλογο στους αγώνες του στις ΗΠΑ. Ο πατέρας τους Jesus Contreras είναι τα τελευταία χρόνια προπονητής σε μια από τις ομάδες της Σχολής και τα πέντε από τα έξι παιδιά, ανάμεσα στα οποία και ένα κορίτσι, παίζουν ποδόσφαιρο στην αγαπημένη τους ομάδα.

Η μικρή Emely, γεννημένη το 2012, είναι μέλος της ομάδας των κοριτσιών ενώ στην Σχολή μας αγωνίζονται και τα αδέλφια της: Fabian (2010), Abraham (2006), Sebastian (2001) και Ismael (1999). Ο τελευταίος μάλιστα είναι και αρχηγός στην ομάδα του και μέσα στο 2016 είχε επισκεφτεί μαζί με τον πατέρα του και τον Sebastian για να δώσουν φιλικά παιχνίδια με την Ακαδημία και άλλες Σχολές του Ολυμπιακού.

Η οικογένεια του Jesus και της Maria έχει και άλλο ένα κορίτσι, την Abigail (2002) το οποίο όμως δεν παίζει ποδόσφαιρο αλλά παρακολουθεί τ’ αδέλφια της να διαπρέπουν.

Ο Jesus Contreras που γεννήθηκε στην πόλη San Pendro Xalpa στο Μεξικό το 1979 ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις αλάνες και από τα 12 του έπαιζε πιο οργανωμένα στις ΗΠΑ.

Ο έμπειρος προπονητής “υπηρετεί” χρόνια τον Ολυμπιακό και δηλώνει πραγματικά μεγάλη τιμή που είναι μέλος ενός μεγάλου ευρωπαϊκού κλαμπ: “Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα προσωπικά και την οικογένεια μου που είμαστε μέλη του Ολυμπιακού ενός τόσο μεγάλου ευρωπαϊκού κλαμπ. Είμαι πραγματικά υποχρεωμένος  στους ανθρώπους που με πίστεψαν και με έβαλαν σε μια τόσο μεγάλη οικογένεια. Για την οικογένεια μου ο Ολυμπιακός είναι τιμή. Είναι περηφάνεια. Τα παιδιά μου έχουν αγαπήσει πολύ τον Ολυμπιακό και θέλουν πάντα να κερδίζουν φορώντας την φανέλα του”.

Ο επικεφαλής της Σχολής Σικάγο Γιάννης Κοσμάς μιλώντας για την οικογένεια Contreras σημείωνει: “Είναι στρατιώτες του Ολυμπιακού όπως είμαστε και εμείς. Είναι μέλη ενός μεγάλου ευρωπαϊκού κλαμπ το οποίο παίζει συνεχώς στο Champions League και κερδίζει άλλες μεγάλες ομάδες. Όταν ήρθαν στην Αθήνα ξετρελάθηκαν και έγιναν περισσότερο Ολυμπιακό μ’ αυτά που συνάντησαν εκεί. Ο Jesus είναι ένα εξαιρετικό παιδί, ένας καλός προπονητής που αγαπάει τα παιδιά και έχει πάντα δίψα να μαθαίνει καινούργια πράγματα. Στο Σικάγο είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια που όλοι μαζί εργαζόμαστε για το καλό των παιδιών και για να εκπροσωπούμε επάξια στις ΗΠΑ τον Ολυμπιακό μας”.

Η Σχολή Σικάγο έχει στις τάξεις της 75 παιδιά με καταγωγή από το Μεξικό και συνολικά έχει ξεπεράσει τα 350!”