Αυλαία στο 4o Cup of Rhodos Knights!

350

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το 4ο διεθνές τουρνουά Ακαδημιών των Ιπποτών με τους τελικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23/4 στο Οικονομίδειο γήπεδο στην Ιαλυσό. Το τουρνουά διεξάγεται στη μνήμη των γονιών του Γιώργου Δανά, Στέργου και Ελπίδας και τελεί υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠΕ.

Ο ΔΟΠΑΡ, που ήταν συνδιοργανωτής του τουρνουά, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στο νησί της Ρόδου το τουρνουά ποδοσφαίρου “The cup of Rhodes Knights “ σε συνδιοργάνωση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου –Δ.Ο.Π.Α.Ρ με τον Αθλητικό Σύλλογο Ιππότες .
Στο τουρνουά πήραν μέρος πολλές τοπικές ομάδες του νησιού μας, καθώς και ομάδες όλης της χώρας όπως η ΑΕΚ ,ο Πανιώνιος ,ο Απόλλωνας Αθηνών αλλά και η γειτονική μας Μπεσίκτας.
Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε σε πέντε διαφορετικά γήπεδα του νησιού μας και συνολικά διεξήχθησαν εβδομήντα αγώνες.
Νικητές αναδείχθηκαν όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος, αλλά και όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός όπου πάνω από 700 παιδιά και συνοδοί παραβρέθηκαν στο νησί μας και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η μεγάλη συμμετοχή των ομάδων και οι γεμάτες εξέδρες ξεπέρασαν όλες τις προσδοκίες μας. Το τουρνουά τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος Φώτης και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Στέφανος Κυριαζής.
Αυτό το τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός που πλέον αποτελεί θεσμό για το νησί μας, θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια προβάλλοντας τις αξίες του τόπου μας και την απεριόριστη αγάπη όλων μας για τον αθλητισμό και τα αθλητικά ιδεώδη».

Δελτίο Τύπου απέστειλαν και οι Ιππότες Ρόδου ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν

“Με απόλυτη επιτυχία και έχοντας κερδίσει τα βλέμματα όλων, ολοκληρώθηκε το «4ο διεθνές τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου», την Κυριακή 23/4/2017,  μετά από ένα γεμάτο 4ήμερο αγώνων στα γήπεδα της Ρόδου.

Οι «The cup of Rhodos Knight», όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργάνωσαν το τουρνουά με συμμέτοχες να φτάνουν τους 1500 αθλητές εκ των οποίων οι 700 ήρθαν από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της ομάδας της Μπεσίκτας, που ήρθε από τη γειτονική Τουρκία.

Νικητές του φετινού τουρνουά αναδείχθηκαν οι ΠΡΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ ΙΑΛΥΣΟΣ , ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ , ΠPOΠAIΔIKO NIKH POΔOY, ΠAIΔIKO AΠOΛΛΩN ΣMYPNHΣ, EΦHBIKO AΠOΛΛΩN ΣMYPNHΣ και η NEΩN AΠOΛΛΩN KAΛΛYΘIΩN.

«Ένα μεγάλο μπράβο στους μικρούς μας μαχητές!!» δήλωσαν τα στελέχη της διοργάνωσης.

Για τη διεξαγωγή του τουρνουά, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής επιθυμούν να ευχαριστήσουν τις τοπικές αρχές, τον Δήμο Ρόδου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο που έδωσε την επίσημη εκκίνηση των αγώνων. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται επίσης προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που έδωσε το παρόν με τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους Αθλητισμού και Πολιτισμού κ.κ. Νίκο Νικολή και Κάλλιστο Διακογεωργίου.  Σημαντική ήταν και αρωγή του ΔΟΠΑΡ και του πρόεδρου του κ. Στέφανο Κυριαζή, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και ασφαλώς των 700 αθλητών και των γονέων τους.

Ξεχωριστή θέση σε όλη τη διοργάνωση είχαν οι εθελοντές  που  παρείχαν την απαραίτητη βοήθεια για την ασφάλεια όλων. Οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν και δημόσια όλους εκείνους που βοήθησαν αφιλοκερδώς, καθώς και όλους εκείνους που συναποφάσισαν και έδωσαν την έγκριση για τη χρήση των γηπέδων Κοσκινού, Κρεμαστής, Παστίδας, Αγίων Αποστόλων, Ιαλυσού και του σταδίου Διαγόρα.
Για την προσφορά τους ευγνωμονούνται επίσης οι κ.κ. Τηλέμαχο Καμπούρη, τον Χαράλαμπο Λάμπρου για τους ορισμούς των διαιτητών και τον προπονητή του Πανιωνίου, Ιωάννη Αποστολάκη για το fair play.

Τέλος, τίποτα από όλα αυτά δε θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς την υποστήριξη των χορηγών. Οι διοργανωτές επιθυμούν να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ αρχικά στον μεγάλο χορηγό την Blue Star Ferries για τη μεταφορά των αθλητών και ακολούθως στο ξενοδοχείο «Rodos Palace» για τη φιλοξενία, στον κ. Ιωάννη Μιχαηλίδη για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στα supermarket ΠΑΠΠΟΥ, στις ζάντες ελαστικά Κασάπης, στο εστιατόριο «Πολλωνιάτισσα», στο Grand Tours, στο Ciel Café, στα Ακουστικά Βαρηκοΐας Μανώλη Ξεπαπαδάκη, στην εταιρεία κρυστάλλων Κάππος Ανδρέας & Υιος., στην Οικοδομική επιχείρηση Κάλλιστος και Βασίλης Διακογεωργίου, στη Γυψοδομή, στη πιτσαρία Γόνδολα και στην εταιρεία Adidas που προσέφερε αθλητικό εξοπλισμό και τις μπάλες των αγώνων.

Το τουρνουά των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, έχοντας συμπληρώσει τέσσερα χρόνια, κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων ως μια εξαιρετική διοργάνωση και αυτό έγινε χάριν στον κ. Γιώργο Δανά που κατάφερε να κάνει την ιδέα πράξη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ιστορική στιγμή της διοργάνωσης ήταν το έτος 2014, όταν το τουρνουά ξεπέρασε το τοπικό επίπεδο κι έγινε διεθνές, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της «Μπεσίκτας»,  καθώς και άλλων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας μας.
Σήμερα το τουρνουά των Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών, έχει καταφέρει να βρίσκεται μέσα στα τρία μεγαλύτερα τουρνουά της Ελλάδος.

Μία όμορφη στιγμή για τον αθλητισμό και τον τόπο μας!! Μια ιδέα, ένας άνθρωπό για μια αγάπη  μπορεί να καταφέρει να φτάσει στην κορυφή.

Το επόμενο ραντεβού ανανεώθηκε για τις 15 Απριλίου 2018 με το νέο τουρνουά που θα έχει περισσότερες συμμετοχές και ακόμη περισσότερο θέαμα”


Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΑΣΠΕ) συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες προεξάρχοντος τον Γιώργο Δανά και δηλώνει μέσω της προέδρου του, Δώρας Ιωακειμίδου “και του χρόνου με υγεία! Ευχές σε όλους να συνεχίσουν αυτή τη λαμπρή διοργάνωση στο νησί της Ρόδου, που από την πρώτη στιγμή το 2014 έφερε τη σφραγίδα και τη τεχνογνωσία του Οργανισμού! Μπράβο σε όλους!”