ΕΠΟ: Χάθηκαν εισιτήρια αγώνα της εθνικής αξίας 90.000 ευρώ!

306

Όλα στο φως! Τίποτα από τα έργα και τις ημέρες των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΠΟ δεν πρόκειται να μείνει κρυφό.

Η Διοικούσα Επιτροπή θα έχει τις επόμενες ημέρες στα χέρια της το πολυσέλιδο πόρισμα της Deloitte, στελέχη της οποίας εδώ και τρεις μήνες έχουν κάνει φύλλο και φτερό το λογιστήριο της «αμαρτωλής» ομοσπονδίας. Και είναι βέβαιο πως κι αυτό το πόρισμα θα διαβιβαστεί στις εισαγγελικές αρχές για τα περαιτέρω…

Τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο προσκήνιο ό,τι έχει σχέση με την εθνική ομάδα. Αρχικά με τα αποδυτήρια στο προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας στον Αγιο Κοσμά που κάποιοι είχαν μετατρέψει σε… στούντιο «Big Brother». Σχεδόν παντού υπήρχαν κάμερες ήχου και εικόνας και όποιος είχε εγκαταστήσει όλο αυτό το δίκτυο είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να ακούει από το κινητό του τηλέφωνο τι συζητούσαν (εκτός από τους παράγοντες της ΕΠΟ και τους αρχιδιαιτητές στα γραφεία της ομοσπονδίας) οι διεθνείς ποδοσφαιριστές με τον ομοσπονδιακό προπονητή τους. Τώρα όμως έχουμε μια ακόμη δυσάρεστη εξέλιξη και στα γραφεία της ομοσπονδίας είναι ξανά θέμα συζήτησης η εθνική ομάδα. Και πάλι για μη αγωνιστικούς λόγους! Οπως διέρρευσε, σε ένα εντός έδρας παιχνίδι της «γαλανόλευκης»… εξαφανίστηκε ολόκληρη κούτα με εισιτήρια και κανείς δεν γνωρίζει πώς χάθηκαν τόσα πακέτα εισιτηρίων, το κόστος των οποίων ξεπερνάει τις 90.000 ευρώ!

Θεωρητικά η ΕΠΟ λειτουργούσε υποδειγματικά, οπότε είναι απορίας άξιον πώς δεν βρέθηκαν τόσο καιρό τα εισιτήρια που είχαν τυπωθεί για το συγκεκριμένο ματς, το οποίο πιθανότατα είναι το φιλικό παιχνίδι που είχε δώσει η εθνική μας την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 με το Βέλγιο (1-1, 9΄ Σαλπιγγίδης – 32΄ Τσαντλί) στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι ελεγκτές της Deloitte ενημερώθηκαν για την εκκρεμότητα που υπάρχει με τα εισιτήρια του συγκεκριμένου παιχνιδιού από το λογιστήριο της ομοσπονδίας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Εμαθαν ακόμη ότι μια υπάλληλος της ΕΠΟ έχει χρεωθεί εισιτήρια διαφόρων αγώνων συνολικής αξίας 10.000 ευρώ αλλά ακόμη δεν έχει αποδώσει το ποσό. Προφανώς, τα εισιτήρια τα είχε πάρει με εντολή του προϊσταμένου της και γι’ αυτό οι διοικούντες την ομοσπονδία δεν της παρακράτησαν τα χρήματα σε δόσεις από τον μισθό της.

Να σημειώσουμε δε ότι το Documento είχε αποκαλύψει πριν από μήνες τόσο το τεράστιο οικονομικό άνοιγμα της ΕΠΟ, που ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, όσο και το σκάνδαλο της υπόθεσης με το Travel Plan και την Εθνική Factors AE που ζημίωσε την ομοσπονδία κατά 3,37 εκατ. ευρώ και οδήγησε στο μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών της.

«Διαρκείας» για Ευελπίδων

Αυτά και άλλα… απίθανα συμβαίνουν στον μικρόκοσμο της ΕΠΟ που για πολλά χρόνια ήταν ο βασικός πυλώνας διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και για να επέλθει η κάθαρση έπρεπε να ξηλωθεί η διοίκηση της ΕΠΟ, όπως και έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, χάρη στις ενέργειες του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η FIFA που όρισε τη Διοικούσα Επιτροπή, η οποία έχει εντολή να στείλει στον εισαγγελέα ό,τι μεμπτό υποπέσει στην αντίληψή της. Και είναι δεδομένο ότι κάποιοι πρώην παράγοντες της ΕΠΟ θα βγάλουν… διαρκείας στις δικαστικές αίθουσες της Ευελπίδων. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν πρόκειται να ασχοληθούν ξανά με το ποδόσφαιρο, καθώς και η παραβατικότητα έχει τα όριά της. Κι αυτοί ξεπέρασαν αυτά τα όρια και γι’ αυτό θα βρεθούν αντιμέτωποι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πηγή: http://www.documentonews.gr