Ο ΠΑΟΚ των δικών του παιδιών έχει μέλλον

214

Από την στιγμή που ο Μάριος Σιαμπάνης, ο πιο μικρός της παρέας, πέρασε στον αγώνα στη θέση του Ζέλικο Μπρκιτς, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για ένα ολόκληρο 45λεπτο –το δεύτερο- με τα 6/11 του να αποτελείται από παιδιά των ακαδημιών του. Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν οι: Σιαμπάνης, Κίτσιου, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Κάτσε και Κουλούρης, ενώ στον πάγκο ήταν και ένας έβδομος (Πέλκας) ποδοσφαιριστής, που είναι «προϊόν» των ασπρόμαυρων υποδομών.

Αν, μάλιστα, προσθέσουμε και τον Στέλιο Μαλεζά, ο οποίος πολύ πίσω στο 2004 έπαιξε για μόλις έξι μήνες στη β’ ομάδα πριν δοθεί δανεικός στον Ηρόδοτο, ο αριθμός ανεβαίνει στα 7/11.

Ο «Δικέφαλος» έφτασε φέτος ψηλά μ’ έναν προπονητή, τον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος πέρασε μια ολόκληρη τριετία στις  ακαδημίες, άρα γνωρίζει καλά αυτά τα παιδιά και τη γενικότερη φιλοσοφία του συλλόγου, ενώ στον πάγκο βρισκόταν την Κυριακή και ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, ολοκληρώνοντας το παζλ, που ενώνει την πρώτη ομάδα με τις ακαδημίες, με το χαμόγελο ικανοποίησης για τη συνολική εικόνα να είναι απολύτως δικαιολογημένο.

Αυτός που θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος και ευχαριστημένος από τη δουλειά στις ακαδημίες είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση με την Κέρκυρα έχοντας μπροστά τους ένα τσούρμο από πιτσιρίκια, τα παιδιά της Κ15 του ΠΑΟΚ, που μια μέρα πριν είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας στην κατηγορία τους.

Ο γιος του, Γιώργος, ταξίδεψε μέχρι τη Λάρισα και πανηγύρισε μαζί με τα μικρά ΠΑΟΚτσάκια τη νίκη τους στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζοντάς τους «παικταράδες», γενικότερα η φιλοσοφία της οικογένειας Σαββίδη αγκαλιάζει τις ακαδημίες και θεωρεί ότι εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος της ο σύλλογος για να μπορέσει να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Πρόσφατα ο Γιώργος Κούδας, σύμβουλος πια του Ιβάν Σαββίδη, μιλώντας στο gazzetta.gr, είχε υποστηρίξει ότι η ανάπτυξη των ακαδημιών συμπεριλαμβάνεται μέσα στα βασικά «υλικά» για το χτίσιμο μιας μεγάλης ομάδας από το μηδέν. Κι απ’ ότι φαίνεται στην Τούμπα δε μένουν στα λόγια…

Πηγή: http://www.gazzetta.gr