Καθαρισμός της Φρεαττύδας από την Ακαδημία του Ολυμπιακού

137

Με τη συμμετοχή της Ακαδημίας και των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού αλλά και κοινωνικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (7/5) ο εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία της Φρεαττύδας, που διοργάνωσε το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έδωσε το παρών στην παραλία της Φρεαττύδας  και συμμετείχε με τον γιο του στον καθαρισμό, στέλνοντας μήνυμα για την ανάγκη εδραίωσης περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους και κυρίως στα παιδιά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εκστρατεία του Δικτύου Μεσόγειος SOS “ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ” υποστηρίζεται από τον Ολυμπιονίκη κ. Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος ως επίσημος πρεσβευτής, συμμετείχε στην περιβαλλοντική εκστρατεία στην παραλία της Φρεαττύδας.

Μώραλης: “Καθαρές πόλεις, καθαρές παραλίες”

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο περιθώριο της εκδήλωσης σημείωσε:
“Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσα από αυτή τη σημαντική περιβαλλοντική εκστρατεία που διοργανώνει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS είναι σαφές: οφείλουμε να σεβόμαστε τις ακτές μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε δράσεις  για την προστασία του περιβάλλοντος. Βρισκόμαστε σήμερα στην Φρεαττύδα, προκειμένου να συμβάλουμε στον καθαρισμό της παραλίας.  Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε και πέρυσι στα Βοτσαλάκια πάλι με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS. Χαίρομαι γιατί έχει αρκετό κόσμο και συμμετέχουν εθελοντές. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία του Ολυμπιονίκη μας Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος είναι πρεσβευτής της περιβαλλοντικής εκστρατείας και θα ήθελα να τον συγχαρώ, γιατί αποτελεί αναμφισβήτητα πρότυπο για τους νέους. Σιγά – σιγά εμπεδώνεται στους Πειραιώτες και  στη συνείδηση του Έλληνα γενικότερα η προστασία του περιβάλλοντος.  Βλέπω πολλά παιδιά στον εθελοντικό καθαρισμό και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Βρίσκομαι σήμερα εδώ με τον γιο μου και καθαρίζουμε την παραλία. Θέλω να περάσω ένα μήνυμα ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον πρέπει να  γίνει συνείδηση στους νέους, από μικρή ηλικία. Δυστυχώς, εμείς δεν μάθαμε να καθαρίζουμε, να ανακυκλώνουμε. Σκοπός μας είναι να το περάσουμε στις νέες γενιές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν για εμένα, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Το μήνυμά μας είναι σημαντικό: πρέπει να έχουμε καθαρές παραλίες, καθαρές πόλεις. Εκεί ζούμε, εκεί αναπνέουμε, εκεί λειτουργούμε. Σε αυτές τις παραλίες κάνουμε μπάνιο, άρα πρέπει όλοι μαζί να συμβάλλουμε και να βοηθάμε σε τέτοιους είδους πρωτοβουλίες. Στον Πειραιά το επιχειρούμε, συμμετέχουμε σε περιβαλλοντικές δράσεις με Οργανώσεις και με  ανάλογους φορείς, όπως είναι η Μεσόγειος SOS. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε  πάντα  ενέργειες που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ώσπου να γίνει συνείδηση στον κόσμο.Τα παιδιά σε όλα τα σωματεία πλέον  εκτός από το να αθλούνται μαθαίνουν πώς να είναι σωστοί άνθρωποι, σωστοί πολίτες. Είναι μια δραστηριότητα την οποία  και τα σωματεία προωθούν, αλλά και εμείς απευθυνόμαστε στα σωματεία, υπάρχει μια πειθαρχία, υπάρχει μια οργάνωση, υπάρχει μια μαζικότητα, αλλά  υπάρχει σιγά – σιγά και μια παιδεία”.

Ο Ολυμπιονίκης κ. Σπύρος Γιαννιώτης, δήλωσε:
“Θεωρώ ότι όλοι, μικροί και μεγάλοι οφείλουμε να έχουμε περιβαλλοντική συνείδηση. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τις ακτές μας καθαρές και γενικότερα πιστεύω ότι πρέπει να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τη φύση  στην πόλη, στη χώρα μας. Το  μήνυμα που περνάμε σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία και θεωρώ ότι μια τέτοια ενέργεια θα γίνει θεσμός. Ελπίζω κάποια στιγμή, να μην ξαναχρειαστεί-αν και είναι δύσκολο- να γίνονται καθαρισμοί. Καθαρές θάλασσες, καθαρές ακτές είναι ό,τι πιο όμορφο μπορούμε να έχουμε,  γιατί η Ελλάδα περιτριγυρίζεται από θάλασσα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ας προστατεύσουμε το περιβάλλον”.

Ο προπονητής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κοψαχείλης, ο οποίος συμμετείχε με την ομάδα Κ-11 στον καθαρισμό, σημείωσε:
“Η Ακαδημία δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Είμαστε προπονητές, είμαστε γονείς και πρέπει επειδή είμαστε δίπλα στα παιδιά να τα μάθουμε να σέβονται ότι πιο πολύτιμο μας έχουν χαρίσει. Το καθαρό περιβάλλον. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε σ’ αυτή την σπουδαία δράση και ευχαριστούμε τον Δήμο Πειραιά για την πρόσκληση”.

Το παρών έδωσε και ο Διεθυντής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κ. Κούλης Δουρέκας.  Το Δίκτυο Σχολών εκπροσώπησαν τα παιδιά από την Σχολή Βοτσαλάκια με την επικεφαλής της κα Νιννέτα Βογιατζάκη και τους προπονητές.