812 παιδιά συμμετείχαν στο 8ο Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη

306

Η όγδοη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή 812 παιδιών και 1.032 γονέων – συνοδών.

Οι μικροί αθλητές, από 15 Ακαδημίες των Νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Φλώρινας, Πέλλας, Πιερίας και Κοζάνης, πήραν μέρος σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές. Επίσης, συμμετείχαν ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων, όπως άρση βαρών, τοξοβολία και ξιφασκία, ενώ έπαιξαν και σκάκι. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Τα παιδιά συμμετέχουν στις δραστηριότητες του φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Το ταξίδι των εφετινών φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ θα συνεχιστεί την Κυριακή 14 Μαΐου στο Βόλο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στην Καλλιθέα. Στις μεγάλες γιορτές του αθλητισμού έχουν πάρει μέρος μέχρι σήμερα 6.330 παιδιά και 9.250 γονείς – συνοδοί.

Τα παιδιά συμμετέχουν στις δραστηριότητες του φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ θα υλοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που επιθυμούν να ενταχθούν και να επωφεληθούν από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω του http://sportsacademies.opap.gr/el έως τις 26 Μαΐου 2017.

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής με τον «Κερκίδα», τη μασκότ του προγράμματος παιδική Κερκίδα ΟΠΑΠ.

 

 

 

 

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης, βάσει συγκεκριμένων ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων, προκειμένου να επιλεγούν 125 ακαδημίες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Η ανακοίνωσή τους θα γίνει το Σεπτέμβριο 2017.

Επισημαίνεται ότι οι 125 ακαδημίες που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα την τρέχουσα χρονιά έχουν εκ νέου δικαίωμα συμμετοχής.
Γονείς στις κερκίδες του Σταδίου
Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ υποστηρίζει συνολικά 15.100 παιδιά και 500 προπονητές από 125 ακαδημίες, σε 48 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, 25.000 γονείς και κηδεμόνες παιδιών υποστηρίζονται συμβουλευτικά από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος σε θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

 

 

OPAP

 

OPAP

Πηγή: http://www.opap.gr/