ΠΑΟΚ: Στο παγκόσμιο συνέδριο Football Medicine Strategies

314

Στο Football Medicine Strategies συμμετέχει ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη Βαρκελώνη με εκπροσώπους τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ Μανώλη Παπακώστα και τον επικεφαλής φυσικοθεραπευτής Νέναντ Κοβάσεβιτς.

Η απόφαση του ΠΑΟΚ να επενδύσει στην ανάπτυξη των ιατρικών υπηρεσιών είναι συνειδητή και στρατηγικής σημασίας. Το κομμάτι της πρόληψης κι αντιμετώπισης τραυματισμών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο κι ο Δικέφαλος φροντίζει ώστε να έχει ανά πάσα στιγμή τους παίκτες του απολύτως υγιείς.

Κάτι τέτοιο μόνο απλό δεν είναι και προϋποθέτει συνεχή προσπάθεια από το ανθρώπινο δυναμικό του συλλόγου. Αυτές τις μέρες η ηγεσία του ιατρικού δυναμικού του ΠΑΟΚ βρίσκεται στo Camp Nou προκειμένου να συμμετάσχει στο 26ο ιατρικό συνέδριο του Isokinetic Group που διοργανώνεται από την Μπαρτσελόνα και την FIFA.

Στο Football Medicine Strategies συμμετέχουν γιατροί από 84 χώρες και οι περισσότερες ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου (Primera Division, Premier League, Serie A, Bundesliga). Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ του ΠΑΟΚ, Μανώλης Παπακώστας είναι επίσημος καλεσμένος του συνεδρίου, ενώ στην αντιπροσωπεία του Δικεφάλου στη Βαρκελώνη συμμετέχει ενεργά κι ο επικεφαλής φυσικοθεραπευτής Νέναντ Κοβάσεβιτς.