Λ.Λύρατζης: “Θα υπερασπιστούμε τον τίτλο”

143

Ο Δικέφαλος καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή, τη φετινή σεζόν στην Τρίπολη. Μια ημέρα πριν από την έναρξη του Final-4 Super League K-17 ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βασίλης Μήττας και ο αρχηγός της ομάδας Λευτέρης Λύρατζης, μίλησαν για το φετινό Final 4 και τους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Βασίλης Μήττας (Προπονητής ΠΑΟΚ)

“Θεωρούμε ότι σ’ αυτό το Final 4 θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια γενιά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και στις τέσσερις ομάδες, κι αυτό άλλωστε είναι κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πορεία της Εθνικής ομάδας. Η γνώμη μας είναι ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα – μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία – ουδείς θα θυμάται τον πρωταθλητή σ’ αυτές τις ηλικίες. Πρόκειται για εκπαιδευτικό ποδόσφαιρο, κι αυτό που είναι σημαντικό, αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι το ποιοι από αυτούς τους ποδοσφαιριστές θα αναβαθμιστούν στην αντρική ομάδα. Με βάση αυτό το σκεπτικό, η κυρίαρχη φιλοσοφία στον ΠΑΟΚ ανέκαθεν ήταν η σωστή εκπαίδευση για την μετάβαση στην α΄ ομάδα. Μέσα και από την διαδικασία του Final Four, λοιπόν, εκπαιδεύουμε και προσπαθούμε να χαλυβδώσουμε χαρακτήρα σ΄ αυτά τα παιδιά. Πιστεύουμε στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών μας και είμαστε σίγουροι ότι θα παρουσιαστούμε αντάξιοι της δουλειάς, των κόπων και της προσπάθειας χρόνων”.

Λευτέρης Λυρατζής (Αρχηγός ΠΑΟΚ):

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε και σ’ αυτό το Final Four και η αλήθεια είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια αυτά, όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα, με συγκέντρωση και νηφαλιότητα. Άγχος δεν έχουμε, πέρα από αυτό που επιβάλει σε λογικά πλαίσια μια τελική φάση πρωταθλήματος, βέβαια. Έχουμε παίξει αρκετές φορές με τον Ολυμπιακό, τον γνωρίζουμε, κι αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να καταθέσουμε στο γήπεδο χαρακτήρα νικητή. Θα υπερασπιστούμε τον τίτλο με ψυχή και με όλες μας τις δυνάμεις”.