Από τις αίθουσες του σχολείου, στο γήπεδο για τον τίτλο οι μικροί του Ολυμπιακού!

267

Σήμερα παίζουν με τον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος U17, ωστόσο μέχρι χθες οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού έδιναν εξετάσεις στο σχολείο!

Οι περισσότεροι από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της U17 του Ολυμπιακού φοιτούν στην Β’ Λυκείου και όπως καταλαβαίνετε συνδυάζουν ποδόσφαιρο με διάβασμα.

Τι κι αν, λοιπόν, σήμερα έχει ημιτελικό Final-4 για το πρωτάθλημα;

Τι κι αν κρίνεται ένας τίτλος;

Μέχρι χθες, μία μέρα πριν το αποψινό ματς με τον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου, οι πιτσιρικάδες των ερυθρολεύκων έδιναν εξετάσεις στο σχολείο!

Άλλωστε ο Ολυμπιακός –όπως και όλες οι ομάδες- θέλει οι αθλητές του να έχουν μόρφωση και να μην παρατούν τα μαθήματά τους.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Ολυμπιακού

Από το σχολείο και την εξεταστική στην Τρίπολη και στο Final-4 Κ-17. Αυτή την… διαδρομή ακολούθησαν πολλοί ποδοσφαιριστές της Κ-17 του Ολυμπιακού την Τετάρτη.

Το πρωί έγραψαν εξετάσεις στο σχολείο και το μεσημέρι προπονήθηκαν και αναχώρησαν για την Τρίπολη προκειμένου να διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα Super League K-17.

Οι ποδοσφαιριστές που είναι γεννημένοι το 2000 φοιτούν στη Β’ Λυκείου και έχουν αρχίσει ήδη να γράφουν εξετάσεις στο σχολείο τους. Ο Αλέξανδρος Βοϊληςτο πρωί έγραψε Φιλοσοφία αλλά για τρεις ημέρες θα ξεχάσει τα μαθήματα και θα παλέψει με τους συμπαίκτες του για την διάκριση στην Τρίπολη.

Ο Γιάννης Γαλούπης έγραψε το μάθημα της Νοσηλευτικής, ο Στάθης Δήμος και ο Ρεζάρτ Ράμα έγραψαν Χημεία, ο Δημήτρης Ζιάκας, ο Γιώργος Νεοφυτίδης, ο Θόδωρος Τσιριγώτης, ο Δημήτρης Φυτόπουλος και ο Παρασκευάς Ντουμάνης έγραψαν Φυσική και ο Χρήστος Κατσούκης έδωσε μάθημα που έχει σχέση με την λειτουργία συστημάτων!

Τα παιδιά έχουν ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αφού οι απαιτήσεις για τις ομάδες Super League (Κ-15, Κ-17, Κ-20) είναι μεγάλες, οι προπονήσεις είναι δύσκολες, ενώ στην Ακαδημία του Ολυμπιακού δίνουν μεγάλη σημασία και στην εκπαίδευση των παιδιών στο σχολείο.

Ο Ολυμπιακός φροντίζει να μεταφέρει στο σχολείο καθημερινά τα 44 παιδιά που “φιλοξενεί” στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη αλλά και για τα φροντιστήρια τους για τα μαθήματα του σχολείου και φυσικά για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Τα περισσότερα παιδιά της Ακαδημίας έχουν πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο και πετυχαίνουν κάθε χρόνο την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.