To Off-side festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη – Ειδικές προβολές για Ακαδημίες

275

Δελτίο Τύπου

OFF-SIDE Festival

Football Documentary Film Festival

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή ακαδημιών ποδοσφαίρου στην προβολή ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποδοσφαιρικών Ντοκιμαντέρ OFF-SIDE FESTIVAL 2017 ΑΠΟΘΗΚΗ 1 (Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

_ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο κινηματογράφος, ως καλλιτεχνικό είδος, έχει τη δυνατότητα να προβάλει με τον πιο γλαφυρό τρόπο πτυχές της κοινωνίας και τη καθημερινότητας, που κρύβουν δυνατές ιστορίες και αγγίζουν θέματα, που απασχολούν το κοινό. Το ντοκιμαντέρ, ακόμη περισσότερο, καταφέρνει να «ακτινογραφεί» μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα τις ανθρώπινες, κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες, περνώντας σημαντικά μηνύματα. Στο πλαίσιο αυτό, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα το ποδόσφαιρο OFF-SIDE FESTIVAL 2017 θα παρουσιάσει και φέτος το μεγαλείο του ποδοσφαίρου και της ποδοσφαιρικής κουλτούρας.

_OFF-SIDE 2017

Το OFF-SIDE FESTIVAL θα παρουσιαστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2017 από την Parenthesis, σε συνεργασία με το αντίστοιχο διεθνές φεστιβάλ, που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια στη Βαρκελώνη και πλέον ετοιμάζεται για την τέταρτη έκδοσή του. Από τις 26 μέχρι τις 28 Μαΐου, η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα η ΑΠΟΘΗΚΗ 1 του Λιμανιού θα κινείται σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς.

Για μια ακόμη χρονιά, το OFF-SIDE FESTIVAL θα παρουσιάσει στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό- και όχι μόνο- ιστορίες για θριάμβους και συντριπτικές ήττες, ιστορίες για ομάδες που έγιναν τρόπος ζωής και παίκτες που έγιναν «άγιοι», ιστορίες γεμάτες ένταση και πάθος. Το ποδόσφαιρο είναι πολλά περισσότερα από ένα δημοφιλές, το δημοφιλέστερο, άθλημα στον πλανήτη.

Είναι ένα κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο με ποικίλες προεκτάσεις. Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει το μεγαλείο του αθλήματος μέσα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και τις ιστορίες τους. Η ποδοσφαιρική κουλτούρα δεν εξαντλείται στην εικόνα των βανδαλισμών και των συγκρούσεων μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων. Η ποδοσφαιρική κουλτούρα είναι ο καθρέφτης του μεγαλείου της ανθρωπότητας.

Το OFF-SIDE FESTIVAL φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία για το ποδοσφαιρόφιλο κοινό της πόλης, αλλά και να διευρύνει το κοινό και να προσελκύσει νέους θεατές και φιλάθλους. Επίσης, σκοπός του φεστιβάλ είναι να λειτουργήσει εκπαιδευτικά, αφού ο ρόλος του κινηματογράφου διαρκώς επαναπροσδιορίζεται, αποκτά μια νέα παιδευτική διάσταση και προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες κοινωνικής μάθησης και αισθητικής καλλιέργειας, κυρίως στους έφηβους θεατές.

_ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ο ρόλος τους κινηματογράφου, μέσα από τις νέες ψηφιακές μορφές έκφρασης (κινηματογράφος, βίντεο, πολυμέσα, διαδίκτυο), διαρκώς επαναπροσδιορίζεται και αποκτά μια νέα παιδευτική διάσταση και προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες κοινωνικής μάθησης και αισθητικής καλλιέργειας στους νέους θεατές. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι το OFF-SIDE FESTIVAL μέσα από τις ειδικές προβολές για ακαδημίες, θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές να γίνουν κοινωνοί και συμμέτοχοι σε ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικά ενδιαφέρον πολιτιστικό γεγονός.

Τα παιδιά ως θεατές/ δέκτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα το αγαπημένο τους άθλημα, μέσα από τα ποδοσφαιρικά ντοκιμαντέρ και όσα αυτά αφηγούνται. Θα παρακολουθήσουν διοργανώσεις γεμάτες λάμψη και άγνωστα γεγονότα, αλλά και ιστορίες για ποδοσφαιριστές, προπονητές και ομάδες, τα ονόματα των οποίων γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η πρόταση μας αφορά την προβολή του ντοκιμαντέρ «The other kids» το Σάββατο 27 Μαΐου στις 17.00 και την Κυριακή 28 Μαΐου στις 17.00. Οι δύο αυτές προβολές απευθύνονται αποκλειστικά σε αθλητές ακαδημιών ποδοσφαίρου και το αντίτιμο για την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ ανέρχεται στα τρία (3) ευρώ.

Κάντε like στη σελίδα μας να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

_ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η ταινία που έχει επιλεγεί να παρουσιαστεί στους μικρούς αθλητές έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι απολύτως κατάλληλη για ανήλικο κοινό καθώς δεν περιέχει σκηνές βίας ή σκηνές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αμηχανία στους εφήβους.

Συγκεκριμένα, η ταινία που θα προβληθεί, στο πλαίσιο των προβολών για τις ακαδημίες είναι οι εξής:

THE OTHER KIDS

[Τα άλλα παιδιά]

Pablo De La Chica, 2016, 54’

Εκατομμύρια παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο κάθε μέρα. Για πολλά από αυτά, οι υποτροφίες που προσφέρουν μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν. Η ιστορία του μικρού Mubiru Rigan, είναι η ιστορία ενός από αυτά τα παιδιά. Ο Mubiru Rigan, ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος Φερναντο Τόρες και να σκοράρει το γκολ που θα οδηγήσει την εθνική ομάδα της Ουγκάντα στη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα, για πρώτη φορά. Η ζωή του μέχρι τώρα όμως δεν ήταν ποτέ εύκολη. Σε ηλικία τριών ετών, η μητέρα του τον εγκατέλειψε στη χωματερή τοξικών αποβλήτων δίπλα στο εθνικό στάδιο Νέλσον Μαντέλα. Για ένα διάστημα, ο Rigan επιβίωνε είτε πουλώντας παλιοσίδερα είτε κλέβοντας, με το φόβο πάντα της τοπικής μαφίας, μέχρι τη στιγμή που τον ανακάλυψε ένας προπονητής, ο οποίος του εξασφάλισε μία αθλητική υποτροφία για να επιστρέψει στο σχολείο, να έχει κάθε μέρα φαγητό και βέβαια να παίζει ποδόσφαιρο, κυνηγώντας έτσι τα όνειρά του. Μία δυνατή ιστορία που αποδεικνύει πως το ποδόσφαιρο μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων

 

_ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διοργανωτής OFF-SIDE Festival: Parenthesis )

Web: www.offsidefestival.gr

Facebook: https://www.facebook.com/Offsidefestivalgr

Vimeo: https://vimeo.com/offsidefestivalgreece

Χορηγός επικοινωνίας: acadimies.gr