SL K17: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός -Επικράτησε στα πέναλτι του Αστέρα Τρίπολης

298

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας, επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έφερε ισόπαλες τις δύο ομάδες με 1-1.

Οι “ερυθρόλευκοι” κατακτούν τον τέταρτο τίτλο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ Κ17. Μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός μετρά τέσσερις κατακτήσεις και τρεις ήττες σε τελικούς.

Σήκωσε το πρωτάθλημα Κ17 το 2010, το 2011, το 2015 και τώρα το 2017, ενώ είχε βγει χαμένος την ύστατη στιγμή το 2009 (από τον Παναθηναϊκό), το 2013 (από τον ΠΑΟΚ) και το 2014 (από την Ξάνθη).

Οι “ερυθρόλευκοι” απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3. Την φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός, πανηγύρισε σήμερα την τρίτη νίκη επί του Αστέρα, οι Αρκάδες χαμογέλασαν μία φορά κόντρα στους “ερυθρόλευκους”, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Το φιλμ του αγώνα:

Στο 4′ πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα από στημένη φάση. Ο Μαρίνος έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Στο 17′ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Νικοπολίδης κάνει άστοχη έξοδο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, οι κόντρες δίνουν πορεία στην μπάλα προς τα δίχτυα και ο Ράμα αποτρέπει στη γραμμή της εστίας την παραβίαση αυτής.

Ο Κανελλόπουλος άνοιξε το σκορ στο 40′ του αγώνα, ο ίδιος παίκτης σκόραρε στον ημιτελικό με την Ξάνθη. Ο Μαρίνος έβγαλε δεξιά στον Διαμαντόπουλο, εκείνος βρήκε αφύλακτο τον Κανελλόπουλο στο ύψος του πέναλτι και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο τεχνικός της ομάδας Τάσος Θέος χρησιμοποίησε δύο αλλαγές, ώστε να αλλάξει την κακή εικόνα των “ερυθρόλευκων”.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 48′ οι “ερυθρόλευκοι” έβγαλαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, ο Τσιριγιώτης σούταρε και ο Χριστόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 67′ ο Νεοφυτίδης σούταρε από μακριά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 71′ ο Αστέρας έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα του, με τον Γλέζο να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Στο 73′ ο Νικοπολίδης απέκρουσε σουτ του Καρδάρη.

Στο 81′ ο Ντίνε πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς αντιμετώπισε τραυματισμό. Την θέση του πήρε ο Μαχαίρας.

Στο 82′ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 με τον Τσιριγιώτη. ο Μπουλάρι έδωσε στον Νεοφυτίδη, εκείνος με παράλληλη σέντρα γύρισε στον Τσιριγώτη ο οποίος από κοντά σκόραρε.

Στο 84′ ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Νεοφυτίδης είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Αστέρας πίεσε για το δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Στο 101′ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Βοΐλης κάνει σκαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

Ο Αστέρας έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο 116′, καθώς ο Κανελλόπουλος βρήκε δοκάρι σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι όπως και τα δύο παιχνίδια του ημιτελικού του Final-4

Η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός με 5-3 επικράτησε στα πέναλτι του ΠΑΟΚ, ενώ ο Αστέρας επικράτησε της Ξάνθης με 6-5.

Η διαδικασία των πέναλτι.

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 4-1:

1-0: Εύστοχος ο Φέκκας

1-1: Εύστοχος ο Κανελλόπουλος

2-1: Εύστοχος ο Μαρτίνης

2-1: Άστοχος ο Αντζουλάς

3-1: Εύστοχος ο Δήμος

3-1: Άστοχος ο Γλέζος

4-1: Εύστοχος ο Τσιριγιώτης


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Κώστας Μπεντεβής): Τσιμόπουλος, Διαμαντόπουλος (Μπλάτσος 110′), Φωτόπουλος, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Ντίνε (Μαχαίρας 82′), Κωτσόπουλος (Καρδάρης 57′), Γλέζος, Κανελλόπουλος, Μαρίνος (Ρούνης 73′), Τζίμας (Ζορμπάς 70′).

Ολυμπιακός (Τάσος Θέος): Νικοπολίδης, Παπαγγέλης, Γαλούπης (Μαρτίνης 67′), Παπαδόπουλος, Ράμα, Νεοφυτίδης, Ντουμάνης (Τσιριγώτης 43′), Φυτόπουλος, Βοϊλης, Τσερκώνης (Φέκκας 36′), Ζιάκας (Μπουλάρι 57′).