Σωτηρίου: “Μου είπαν να σταματήσω το ποδόσφαιρο”

244

Ένα περιστατικό που σημάδεψε τη ζωή του ανέφερε στην εκπομπή “Τετ-α-τετ” με τον Τάσο Τρύφωνος ο Κύπριος, Πιέρος Σωτηρίου.

Ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ αποκάλυψε ότι σε ηλικία 19 ετών του είπαν να σταματήσει το ποδόσφαιρο λόγω ενός προβλήματος στη μέση, όμως ο ίδιος δεν τα παράτησε και με τη βοήθεια ειδικών ξεπέρασε το πρόβλημα.

“Θυμάμαι πάρα πολύ καλά ότι είχα επισπεύσει εφτά γιατρούς. Ήθελα πάρα πολύ να αλλάξω την γνωμάτευση ενός γιατρού γιατί ζωή χωρίς ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Ήθελα πολύ να παίξω στο ποδόσφαιρο και ειδικά στα 19 μου. Η ζωή μου θα ήταν χωρίς νόημα. Είχα πόνους στη μέση και δεν με άφηναν να τρέξω. Δεν ήταν λόγω κτυπήματος. Ακόμη δεν βρήκαν τη λύση. Απλώς έκανα κάποιες ειδικές ασκήσεις που μου έδειξαν κάποιοι γιατροί και με έκαναν καλύτερα”

Πώς ήταν σε νεαρή ηλικία:
“Μικρός ήμουν λιγομίλητος. Μου αρέσει να τα κρατάω μέσα μου. Δεν νιώθω άνετα. Ακόμη και με την σύντροφό μου σπάνια θα μιλήσω για κάτι που με επηρεάζει. Όλα μέχρι ένα σημείο. Θυμώνω σχετικά και σπάνια εκτός αν μου κάνει κάποιος κακό. Είναι διαφορετικό όμως στο γήπεδο. Στο γήπεδο θέλω να είμαι νικητής. Εκεί είμαι πιο νευρικός και θυμώνω με το παραμικρό”.

Αν τον αγχώνει που θα πάει στην Κοπεγχάγη σε μια ξένη χώρα:
“Φυσικά με αγχώνει. Με αγχώνει ο τρόπος ζωής. Μακριά από την χώρα σου, τους φίλους και την οικογένειά σου είναι δύσκολο. Έχω φύγει αρκετές φορές αλλά μόνιμα πρώτη φορά. Δεν με επηρεάζει αυτό γιατί θα με ακολουθήσει η σύντροφός μου. Θα συζήσουμε. Θα προσπαθήσω να μάθω και δανέζικα”.

Πότε κατάλαβε ότι έχει ταλέντο:
“Στην ακαδημία Ευθυμιάδη που είπε ότι εσύ θα είσαι το επόμενο ταλέντο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Εγώ τον πίστεψα και είμαι σήμερα αυτός που είμαι. Δεν μπορώ να πω ότι ξαφνιάστηκα γιατί κρίνω τον εαυτό μου. Καταλαβαίνω πότε είμαι καλός και πότε όχι. Δεν μου χαρίστηκε κανένας για να φτάσω εδώ. Μόνο με σκληρή και δουλειά μπορείς να φτάσεις ως εδώ”.

Αν τον επηρεάζει η κριτική:
“Παλιά ναι με πείραζε πάρα πολύ. Άκουγα θετικά και αρνητικά. Δεν με έριχναν. Τα αρνητικά μου έδωσαν ώθηση για να είμαι αυτός που είμαι. Αποφάσισα από έξι χρονών να κάνω θυσίες”.

Αν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα:
“Όχι για την ηλικία που είμαι. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. Είχα πάρα πολλές προτάσεις με περισσότερα λεφτά αλλά επέλεξα την Κοπεγχάγη για ένα μικρό βήμα.  Έτσι αν δουλέψω σκληρά στα 1-2 χρόνια που είμαι εκεί να φτάσω πιο ψηλά”.

Γιατί δεν επέλεξε να πάει σε ομάδα της Ελλάδας:
“Στην δική μου περίπτωση έπρεπε πρώτα οι δυο ομάδες να συμφωνήσουν και έπειτα να τα βρουν μαζί μου. Η πρόταση του ΠΑΟΚ ήρθε σε χειμερινή περίοδο και το ΑΠΟΕΛ ήθελε να με κρατήσει μέχρι το καλοκαίρι. Από τον Ολυμπιακό δεν ήρθε πρόταση. Δεν ήρθε ποτέ στα χέρια μου πρόταση. Πολλές ομάδες έμειναν στο ενδιαφέρον”.