Μποροβήλος: «Λόγω κρίσης κοιτάμε στις ακαδημίες»

132

Με αφορμή τον τελικό του πρωταθλήματος Κ-17 μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του Ολυμπιακού το Σάββατο 20/5 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο πρόεδρος του συλλόγου της Αρκαδίας, Γιώργος Μποροβήλος επεσήμανε πως οι ελληνικές ομάδες λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν στρέψει την προσοχή τους στην παραγωγή παικτών από τις ακαδημίες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επόμενη αγωνιστική σεζόν του Αστέρα αποκαλύπτοντας πως προπονητής της ομάδας θα παραμείνει ο Στάικος Βεργέτης καθώς είναι άνθρωπος της πόλης και γνωρίζει καλά το σύλλογο.

Για τη λειτουργία των ακαδημιών του Αστέρα:
«Ο Αστέρας αναγκάζεται και επανδρώνει τις μικρές του ομάδες με παιδιά εκτός Τρίπολης λόγω των λίγων κατοίκων της πόλης. Εμείς προσφέρουμε όλες τις ανέσεις που χρειάζονται τα παιδιά. Παρακολουθούμε τις επιδόσεις τους στο σχολείο και γενικότερα παρακολουθούμε όλη την καθημερινότητά τους. Ευτυχώς εδώ και 10 χρόνια δεν είχαμε κάποιο απρόοπτο. Δεν υπάρχουν μόνο Ελληνόπουλα, γιατί σιγά σιγά αρχίζουμε να κοιτάμε και νεαρούς παίκτες από το εξωτερικό. Η κρίση μας έχει κάνει να κοιτάμε πιο πολύ τις ακαδημίες».

Για τους παίκτες που έχουν βγει από τις ακαδημίες της ομάδας:
«Ο Μπακασέτας, ο Κουρμπέλης, ο Τασουλής, ο Αναστασόπουλος της ΑΕΛ έχουν βγει από τις ακαδημίες μας. Εκτιμώ πως πάμε προς την σωστή κατεύθυνση. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μη δίνουμε το βάρος που θέλουμε καθώς έχουμε πάει σε τελικό κυπέλλου κι έχουμε παίξει ευρωπαϊκά παιχνίδια οπότε δεν υπάρχει η άνεση να δώσουμε στα νεαρά παιδιά τον χρόνο που χρειάζονται, ωστόσο θεωρώ πως πάμε καλά».

Για την επόμενη σεζόν:
«Ήταν μια εξαιρετικά ατυχής χρονιά η φετινή. Εκτιμώ πως με το σκάουτινγκ που κάνουμε σε Ισπανία, Αργεντινή και Ελλάδα θα μπορέσουμε να δούμε τον Αστέρα στις υψηλές θέσεις. Προπονητής και του χρόνου θα είναι ο Στάικος Βεργέτης. Ξέρει την ομάδα γιατί είναι άνθρωπος της πόλης μας και ελπίζω αυτό να παίξει το ρόλο του».

Για τον τελικό με την Κ-17 του Ολυμπιακού:
«Είμαστε μια πόλη που δεν έχουμε δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, έχουμε τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται για να γίνει ένα καλό τουρνουά και να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου».