Παγκόσμιο Λυκείων: Με το δεξί στην Πράγα το Αριστοτέλειο!

350

Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα διεξάγεται από 20 ως τις 28 Μαΐου το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων.

Την Ελλάδα σε αγόρια και κορίτσια εκπροσωπεί το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τα αγόρια για να φτάσουν στον τελικό απέκλεισαν το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης. Στα αγόρια υπάρχουν έξι όμιλοι των έξι ομάδων ενώ για τα κορίτσια είναι δύο όμιλοι των έξι ομάδων.

Δείτε εδώ την αποστολή των αγοριών

Δείτε εδώ την αποστολή των κοριτσιών

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν είναι η Ελλάδα, Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Αγγλία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία , Γουατεμάλα, Ουγγαρία, Χιλή, Κίνα, Ταϊπέι, Λουξεμβούργο, Ινδία, Ν. Ζηλανδία, Κατάρ, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η ελληνική ομάδα των αγοριών νίκησε στην πρεμιέρα τη Γαλλία (1-0), και θα αντιμετωπίσει το Κατάρ, τη Σλοβενία, τη Φιλανδία και το Βέλγιο για τον Δ΄ όμιλο, ενώ τα κορίτσια επικράτησαν άνετα με 5-0 της Τσεχίας και θα αντιμετωπίσουν στον Α’ όμιλο τη Γαλλία, τη Φιλανδία, την Τουρκία και τη Χιλή.

Την αποστολή στο ISF World schools Championship ISF WSC Football, συνοδεύει ο έμπειρος πλέον προπονητής τους Γιώργο Χατζόγλου, ο οποίος θα μάθει αύριο Τρίτη 23/5 το σκορ της αναμέτρησης με τις σχολικές ομάδες της Χιλής και της Τουρκίας!

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Κουμπαράκης είναι ένας εκ των δύο Ελλήνων διαιτητών που επιλέχτηκαν να σφυρίξουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τον Σταύρο Μάνταλο της ΕΠΣ Καβάλας να αποτελεί τον άλλον διαιτητή. Ο Στέφανος Κουμπαράκης θεωρείται από τους πλέον ταλαντούχους διαιτητές της χώρας μας, ενώ φέτος σφύριξε για πρώτη φορά σε παιχνίδι της Super League.

Η κλήρωση

Μετά από κλήρωση, η Ελλάδα στα αγόρια έχει τοποθετηθεί στον 4ο όμιλο να αγωνισθεί με τις ομάδες Λυκείων από: Γαλλία, Κατάρ, Σλοβενία, Φινλανδία και Βέλγιο.

Στους άλλους τρεις ομίλους, είναι τα Λύκεια από τις παρακάτω χώρες:

1ος όμιλος: Γουατεμάλα, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Αρμενία, Δανία.

2ος όμιλος: Τουρκία, Χιλή, Μάλτα, Βουλγαρία, Κροατία, Λουξεμβούργο.

3ος όμιλος: Βραζιλία, Τσεχία, Σλοβακία, Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία.

*Σημειώνεται πως μόνο μια φορά το 2007 στη Σαγκάη της Κίνας το Λύκειο Κορωπίου κατέλαβε την 4η θέση στο ποδόσφαιρο, ενώ διακρίσεις υπάρχουν μόνο με τις ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ.

Ο ΑΓΡΙΟΔΗΜΟΣ

Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ποδοσφαίρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Λυκείων Αγοριών και Κοριτσιών είναι ο κ. Κώστας Αγριόδημος, τέως διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. Ο Αγριόδημος που κατάγεται από τη Συκέα Ελασσόνας, είναι επίτιμος σχολικός σύμβουλος από το 2011-2018 και εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια.

Η χώρα μας εκπροσωπείται και από τον Στέλιο Δασκαλάκη, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Τα υπόλοιπα μέλη είναι από την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, τη Σλοβακία, τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και την Ιταλία.

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Σε δύο ομίλους θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων των κοριτσιών, με τη συμμετοχή των παρακάτω ομάδων:

1ος όμιλος: Γαλλία, Τσεχία, Ελλάδα, Χιλή, Τουρκία και Φινλανδία.

2ος όμιλος: Γερμανία, Κίνα, Βραζιλία, Δανία, Αυστρία και Ουγγαρία.

Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου για το acadimies.gr