Στα θρανία οι γονείς των τμημάτων υποδομής του Άρη

205

Η πρώτη ομάδα του Αρη μπορεί να αντιμετωπίζει το δικό της… βουνό προβλημάτων, τουλάχιστον όμως τα τμήματα υποδομής προσπαθούν και λειτουργούν σε σχετικά πιο νορμάλ ρυθμούς.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στα στελέχη των τμημάτων υποδομής και τους γονείς των παικτών, με προσωπική πρωτοβουλία του προπονητή της Κ-19 Πασχάλη Μελισσά.

Οι γονείς κάθισαν στα… θρανία έχοντας δασκάλους τους Μελισσά και Κωνσταντινίδη προκειμένου να ενημερωθούν σε δυο άξονες.

Ο πρώτος είχε να κάνει με την ανάλυση-ανάπτυξη της φιλοσοφίας εσωτερικού κανονισμού των τμημάτων υποδομής, όπου ομιλητής ήταν ο Κώστας Κωνσταντινίδης.

Ο δεύτερος άξονας αφορούσε τον ψυχολογικό τομέα. Συγκεκριμένα, ο ψυχολόγος κ.Κασταμονίτης ανέπτυξε το θέμα το «προαγωνιστικό άγχος στα παιδιά και στους εφήβους, ο καθοριστικός ρόλος προπονητή-γονιών.

Παρουσία και του ψυχολόγου-παιδοψυχολόγου της ομάδας, Κώστα Κασταμονίτη, οι γονείς ενημερώθηκαν για το προαγωνιστικό άγχος στα παιδιά και τους εφήβους, μαζί με τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν σε αυτό προπονητές και γονείς.
Κυρίως οι δεύτεροι, καθώς είναι αυτοί που καλούνται να διαχειριστούν στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας την ψυχολογία των παιδιών. Για αυτό και ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να διαχειρίζονται τις ανησυχίες των παιδιών τους και τι πρέπει να προσέξουν σε αυτή τη φάση τς ζωής τους που οποία καλούνται να κάνουν πρωταθλητισμό.